Mecanisme de convergenta si coeziune

Mecanisme de convergenta si coeziune
-5%
Preț: 14,25 lei
15,00 lei (-5%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Autor:
Editura:

DESCRIERE

Modelul european are ca finalitate asigurarea demnitatii sociale a indivizilor, si pentru aceasta s-a realizat subordonarea pietei exclusiv functiei comunitare. Integrarea europeana este mai degraba rezultatul integrarii politicilor de coeziune sociala decat rezultatul integrarii pietelor. Este un joc de echilibristica intre economic si social, cu scopul de a asigura stabilitate constructiei (Dinu, 2004).

      Astfel, determinante au devenit procesele de convergenta si de coeziune pe baza politicilor comune.

      In acest stadiu, se pot analiza succint trasaturile esentiale ale modelului. Dincolo de reconstructie si de dezvoltarea infrastructurilor si a industriilor de baza, acesta modereaza dinamica implacabila a ciclurilor economice intr-o maniera inspirata din lectura keynesista a macroeconomiei. Astfel se explica gestionarea efectelor supradimensionarii somajului, fara ca acestea sa fie reperate drept criza economica si fara sa altereze standardele admise ale echilibrelor interne si externe. Modelul european reprezinta mai mult decat o simpla redistribuire a veniturilor sau decat asigurarea unei plase de siguranta pentru toti. In plus, constituie un proces de modernizare socioeconomica in conformitate cu un model al dezvoltarii economice europene.

      Parametrii definitorii ai modelului sunt sporurile de productivitate, intensificarea proceselor de inovare si cresterea competitivitatii, care recompun de o maniera durabila formulele de combinare a factorilor pentru cresterea economica, pe baza politicilor comune care urmaresc realizarea coeziunii si dezvoltarii. Orice alte semnale capata coerenta in acest cadru nou de functionare normativa a modelului economic european cu standarde predeterminate.

      Integrarea europeana este mai mult decat o integrare comerciala, deoarece are ca finalitate adaptarea la standardele nucleului performant al modelului prin procesele de convergenta si coeziune economica si sociala; progresele inregistrate in derularea acestor procese se judeca inca pe baze randamentale.

An aparitie 2005
Nr. de pagini 152
Format 14x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.075 sec
7.4.21
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.