MBO si Ciclul afacerilor

MBO si Ciclul afacerilor
-5%
Preț: 7,60 lei
8,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Categoria: Management

DESCRIERE

Managementul este, fara nici o indoiala, o sursa fundamentala a dezvoltarii si prosperitatii oricarui sistem economic privit atat la nivel macro, cat mai cu seama microeconomic. Este in acelasi timp si o sansa de recuperare a decalajelor prin accelerarea schimbarilor si dezvoltarii. Evident, se subintelege ca manage-mentul la care ne referim este cel practicat si dezvoltat in economiile de piata libera de succes, si care este permanent imbogatit de concepte si practici pe care realitatea palpabila si standardul de viata din aceste economii le-au validat.

      Managementul prin obiective (MBO) este un concept si o practica de referinta in acest domeniu, suscitand interesul cercetatorilor si practicienilor de aproape o jumatate de secol. Totusi, tema lucrarii de fata este de stricta actualitate, indeosebi pentru literatura de management in limba romana si practica afacerilor din Romania de astazi. In fapt, autorul si-a propus si a reusit sa ofere firmelor romanesti baza teoretica necesara aplicarii corecte a MBO, ca suport al relansarii afacerilor pe termen lung. Totodata, in structura lucrarii se sugereaza noi directii de orientare a cercetarii stiintifice in economie, cum ar fi, de exemplu, microci-clicitatea si/sau analiza globala a riscului de faliment al firmei.

      Autorul se raporteaza permanent la realitatile economiei romanesti, studiile de caz relevand partea aplicativa a lucrarii. Putem afirma, fara teama de a gresi, ca cititorul interesat intalneste in paginile ce urmeaza cea mai ampla tratare in limba romana a managementului prin obiective. In plus, alte subiecte/concepte ce interconecteaza direct/indirect cu sistemul MBO sunt tratate pertinent si-n contextul potrivit pentru structura lucrarii (excelenta in afaceri, reengineering-ul companiei, firma holonica, evolutia firmei in afaceri, ciclicitatea economica, teoria firmei, teoria falimentului etc.).

An aparitie 1999
Nr. de pagini 400
Format 17x24

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.076 sec
7.4.16
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.