Mateiu I. Caragiale. Opere - Editie ingrijita, studiu introductiv, note si comentarii de Barbu Cioculescu

Mateiu I. Caragiale. Opere - Editie ingrijita, studiu introductiv, note si comentarii de Barbu Cioculescu
Preț: 150,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2020
Categoria: Memorialistica

DESCRIERE

Poet, prozator, istoric al heraldicii, Mateiu, intaiul nascut al lui Ion Luca Caragiale, a avut un parcurs literar de scurta durata, dar suficient pentru a intra triumfator in istoria literaturii romane. Capodopera sa, romanul Craii de Curtea-Veche, a fost desemnat de criticii literari drept cel mai bun roman romanesc al secolului XX. Complementare acestuia, dar avand personalitate, celelalte scrieri sunt nu doar interesante, ci si deosebit de utile pentru a intelege contextul in care a creat Mateiu Caragiale si tendintele principale ale literaturii romane din epoca decadentei si intrarii in modernism literar narativ.
Barbu Cioculescu, ingrijitorul atent si doct al operei lui Mateiu I. Caragiale, e o referinta indispensabila studierii operei scriitorului. Studiul introductiv al distinsului cercetator este o opera critica si istorica cu valoare autonoma, prezentand personalitatea scriitorului si analizand mesajul operei mateiene in totalitatea lui.

Editia include majoritatea scrierilor lui Mateiu Caragiale, cuprinzand opera sa literara, cea publicistica, genealogistica si memorialistica. Sunt reproduse poeziile din volumul Pajere, romanul Craii de Curtea-Veche, prozele din volumele Remember si Sub pecetea tainei, precum si alte fragmente de proza scurta; articolele, studiile heraldico-genealogistice, notele istorice si paginile de jurnal.
Cartea este destinata studentilor, liceenilor, profesorilor si tuturor celor interesati de literatura romana din secolul XX.

Volumul este aprobat de Comisia de selectie pentru editarea cartii nationale si editat cu contributia Ministerului Educatiei, Culturii si Cercetarii.

Editie ingrijita, studiu introductiv, note si comentarii de Barbu Cioculescu
Tabel cronologic de Teodor Vargolici

Anul aparitiei: 2020
Numar pagini: 348
Format: 13x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

8,20 lei
10,00 lei (-18%)
4,05 lei
4,50 lei (-10%)
5,72 lei
7,62 lei (-24,93%)
9,50 lei
10,00 lei (-5%)
3,75 lei
5,00 lei (-25%)
10,50 lei
14,00 lei (-25%)
Created in 0.084 sec
7.4.21
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.