Mass media in Romania post-comunista

Mass media in Romania post-comunista
-16%
Preț: 14,20 lei
16,90 lei (-15,98%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-681-178-6
Editura:
Anul publicării: 2003
Pagini: 192
Categoria: Jurnalistica

DESCRIERE

Cuprins:
Post comunismul si mass media - Tranzitia: intre imitare si inovatie - Caracteristici generale ale sistemului mass media in Romania post comunista - Identitatea incerta a jurnalistului post comunist - Noii profesionisti ai presei post comuniste: indoieli, visuri si confruntari in cautarea propriei identitati

Descriere:
Deschiderea extraordinara a sistemului mass media, produsa datorita prabusirii comunismului, a condus la aparitia a mii si mii de institutii mass media si a absorbit un numar foarte mare de "non-jurnalisti". Reprezentantii breslei au fost in permanenta preocupati de delimitarea teritoriului in care doreau sa isi exercite activitatea fara imixtiuni, control sau reglementari externe: lupta lor s-a desfasurat impotriva clasei politice, a reprezentantilor administratiei, ai grupurilor de interese economice, ai puterii judecatoresti si, frecvent, ai sferei academice. Aceste procese de "inchidere" a cimpului au aparut ca o lupta a unui sistem - Presa Libera - impotriva altor sisteme care erau percepute ca amenintari la adresa autonomiei profesionale: politicul, economicul, justitia, universitatea. Confruntarile si transformarile sistemului mass media din ultimul deceniu trebuie intelese ca un teritoriu in care schimbarile institutionale rezulta din confruntarile si negocierile privind formele de exercitare a controlului asupra cimpului profesional. Este ceea ce incearca sa evidentieze aceasta carte, atit prin prezentarea sectoriala a transformarilor institutionale ale mass media post-comuniste, cit si prin analiza mecanismelor prin care breasla si-a "inchis" sistemul profesional si a legitimat aceasta inchidere prin promovarea unei ideologii si a unei mitologii specifice.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.073 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.