Marinela Popa, Indrumator de scriere corecta. Cuvinte scrise cu cratima, impreuna sau separat, ortograme

Marinela Popa, Indrumator de scriere corecta. Cuvinte scrise cu cratima, impreuna sau separat, ortograme
-15%
Preț: 12,75 lei
15,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Gramatica

DESCRIERE

Volumul de fata este, de fapt, o continuare a lucrarii noastre anterioare intitulate Indrumator de pronuntare si de scriere corecta, aparuta la Editura Niculescu in anul 2010. De data aceasta, supunem atentiei celor interesati scrierea cuvintelor cu cratima, impreuna sau separat.
Este, asadar, vorba despre majoritatea cuvintelor compuse si, in parte, despre cele derivate. Nu am avut in vedere cuvintele compuse cu elemente de compunere sau prin abreviere, intrucat acestea se scriu impreunat, urmate sau nu de punct (in cazul celor abreviate la initiala), iar in privinta cuvintelor derivate, acestea se scriu, de asemenea, impreuna cu afixele si rareori se foloseste cratima - doar pentru a marca situatiile aparte de evidentiere a acestora.
Lucrarea este structurata in trei parti. Prima parte cuprinde elementele teoretice referitoare la doua dintre semnele ortografice folosite in scrierea cu cratima sau in cuvinte separate: blancul si cratima. La acestea se adauga regulile de folosire a cratimei si de scriere in cuvinte separate ori impreunat a unor cuvinte derivate si compuse, precum si a unor structuri lingvistice neincadrate acestora. In cea de-a doua parte sunt incluse toate aceste cuvinte si structuri extrase din editia a doua a Dictionarului ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane, iar partea a treia contine o serie de ortograme referitoare, mai ales, la structurile lingvistice omofone care figureaza sau nu in indexul cuprins in partea a doua.
Majoritatea dintre acestea sunt omofone neomografe, scriindu-se diferit, si de aceea, in mod automat, ele constituie si ortograme diferite. Ortogramele respective sunt insotite, de fiecare data, de exemple si de explicatii. Consideram ca aceasta lucrare este de folos tuturor celor care doresc sa-si perfectioneze scrierea in limba romana sau se pregatesc pentru diferite examene (evaluare nationala, bacalaureat, admitere in invatamantul superior). Nu in ultimul rand credem ca ea este la fel de folositoare si in pregatirea lectiilor de zi cu zi de catre toti elevii, indiferent carui ciclu de invatamant apartin.

Autorii

Lucrarea de fata:

- este o continuare a lucrarii noastre intitulate Indrumator de pronuntare si de scriere corecta;
- se adreseaza, in general, tuturor celor interesati in folosirea corecta a limbii romane, tuturor elevilor, indiferent de ciclul de invatamant si, in mod special, viitorilor candidati la diferite examene de absolvire sau de admitere;
- contine, pe langa o scurta parte teoretica, un index de cuvinte scrise cu cratima, impreuna sau separat si un dictionar de ortograme si omofone;
- se bazeaza pe cele mai noi lucrari normative, ale caror reguli le sistematizeaza.

Nr. de pagini: 192
Anul aparitiei: 2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.073 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.