Marea Unire din 1918 reflectata in perioadele bisericesti, Tincuta Ojog, Basilica

Marea Unire din 1918 reflectata in perioadele bisericesti, Tincuta Ojog, Basilica
-10%
Preț: 33,12 lei
36,80 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2018
Categoria: Religie

DESCRIERE

Marea Unire din 1918 reflectata in perioadele bisericesti existente in Biblioteca Sfantului Sinod si Biblioteca Centrala Universitara “Carol I” din Bucuresti: bibliografie speciala: 1917-2016

„Marea Unire din 1918 se inscrie in istoria contemporana a poporului roman ca unul dintre momentele cele mai semnificative ale realizarii statului national unitar roman. Evenimentul din 1918 a constituit obiectivul si subiectul unor ample preocupari […]. O tema atat de generoasa ca aceea a Marii Uniri din 1918, care s-a bucurat de o abordare extrem de variata si larga, a fost insa mai putin cercetata din perspectiva aportului considerabil pe care Biserica Ortodoxa Romana l-a avut la infaptuirea acestui mare ideal national al romanilor. De aceea, lucrarea de fata, adresandu-se cercetatorilor din stiintele umaniste si sociale, in general, dar si istoricilor si celor interesati de Marea Unire din 1918, in special, prezinta sistematizat, sub forma de descrieri bibliografice, studiile, articolele si notele publicate in periodicele bisericesti dintre anii 1917-2016, referitoare la marele eveniment istoric, recuperand astfel un important fragment din istoria Romaniei”

 

Numar pagini: 208
Format: 18x25

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.082 sec
7.4.21
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.