Managementul serviciilor publice

Managementul serviciilor publice
-5%
Preț: 28,50 lei
30,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Management

DESCRIERE

Autorul prezinta in mod coerent si convingator necesitatea unui instrument de reglementare in domeniul serviciilor publice, conform unei proceduri care functioneaza la nivel comunitar sub denumirea de „comitologie”. Aceasta procedura elimina caracterul politic si/sau subiectiv al deciziilor luate de Comisia Europeana pentru simplul motiv ca reglementarea unui sector economic se face de catre un „comitet de reglementare” format din persoane competente, cu inalta pregatire stiintifica in domeniul ce urmeaza a fi reglementat (nu din ministri, care sunt persoane politice).

Lucrarea acopera o lipsa cronica a activitatii executive: elaborarea de proiecte. Desi Uniunea Europeana pune la dispozitia Romaniei fonduri pentru realizarea de proiecte in diverse domenii de activitate, lipsa unor specialisti, a unor institutii de profil si incompetenta unor autoritati publice fac imposibil accesul la aceste surse de finantare. Autorul descrie, explica si exemplifica prin grafice, diagrame si planse adecvate o gama variata de tehnici si/sau proceduri de elaborare a proiectelor pentru realizarea obiectivelor de utilitate publica. Autorul dedica o sectiune speciala obligatiilor ce revin autoritatilor administratiei publice pentru realizarea si implementarea de proiecte de servicii in contextul politicilor adoptate la nivel guvernamental in domeniul dezvoltarii durabile.

Un element cu caracter stiintific este relevat de capitolul dedicat optimizarii serviciilor publice prin actiuni, metode sau tehnici moderne de perfectionare a activitatilor privind producerea de bunuri, prestarea de servicii sau executia de lucrari de utilitate publica. Sunt analizate planificarea activitatii serviciilor, maximizarea veniturilor si aplicarea principiilor europene in realizarea serviciilor.

ISBN 978-973-709-406-3
An aparitie 2008
Format 17x24

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Cărți noi - Management

24,68 lei
32,90 lei (-24,98%)
Created in 0.110 sec
7.4.21
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.