Managementul Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania: Implementarea unei abordari structurate in conditii de risc

Managementul Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania: Implementarea unei abordari structurate in conditii de risc
Preț: 48,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

Lucrarea investigheaza intreprinderile mici si mijlocii din Romania in ceea ce priveste stadiul integrarii managementului riscului si a atitudinii fata de implementarea managementului riscului, in vederea dezvoltarii unui abordari structurate privind implementarea managementului riscului.

 

Acest studiu a utilizat un chestionar ca parte integranta a unui sondaj descriptiv, unitatea de analiza fiind reprezentantii IMM-urilor din Romania. Rezultatele sondajului au fost analizate cu ajutorul metodelor statistice descriptive si a modelarii ecuatiilor structurale bazate pe metoda celor mai mici patrate partiale (engl. Partial Least Squares Structural Equation Modeling – PLS-SEM).

 

Rezultatele au indicat faptul ca amploarea utilizarii instrumentelor de identificare, evaluare si tratare a riscurilor influenteaza direct si pozitiv stadiul integrarii managementului riscului in procesul decizional al IMM-urilor. De asemenea, acelasi tipar de relatie a fost identificat intre masura utilizarii tehnicilor de identificare a riscurilor si analizelor de evaluare a riscurilor, precum si intre analizele de evaluare a riscurilor si metodele de tratare a riscurilor. Pe langa acestea, a fost determinata si existenta unui efect direct a perceperii relevantei provocarilor si etapelor implementarii managementului riscului asupra atitudinii IMM-urilor privind implementarea. Importanta perceputa a etapelor necesare implementarii managementului riscului mediaza complet relatia dintre perceperea importantei beneficiilor implementarii managementului riscului si atitudinea IMM-urilor romanesti fata de implementarea unui astfel de sistem.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1000 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.