Managementul activităţilor diplomatice

Managementul activităţilor diplomatice
-5%
Preț: 23,75 lei
25,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9735905620
Editura:
Anul publicării: 2002
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Inainte de orice, vreau sa previn cititorii interesati ca Managementul activitatilor electorale este o lucrare originala si nu o „variatiune pe aceeasi tema”. Democratia reprezentativa si marketingul electoral reprezinta, desigur, probleme importante ale lumii contemporane, care au determinat si determina in continuare nenumarate abordari teoretice si practice. Dar este pentru prima data, cel putin in Romania, cand cineva abordeaza aceste probleme din perspectiva managementului. Managementul activitatilor electorale vizeaza, deci, identificarea unor solutii teoretice si practice specifice functiei electorale a partidelor politice. In aceste conditii, aceasta carte reprezinta atat o premiera, cat si o provocare intelectuala.

      Din punct de vedere epistemic, Managementul activitatilor electorale este un demers consistent si riguros. Consistent, prin faptul ca managementul, democratia reprezentativa si ideologiile sunt abordate ca probleme a caror natura este contradictorie sau, in orice caz, ambigua. Riguros, prin modul in care sunt analizate conceptele specifice managementului, democratiei reprezentative si ideologiilor: structuri versus functii (roluri), ordine versus libertate, idei versus credinte. Astfel, aceste concepte isi redobandesc sensurile lor majore, pierdute in urma unor simplificari sau decontextualizari inadecvate, specifice multor tratate sau compilatii de gen. In al doilea rand, aceasta optiune permite evitarea atat a dogmatismului, cat si a scepticismului. Pe de alta parte, Managementul activitatilor electorale nu reprezinta doar o reusita in plan intelectual, ci, in aceeasi masura, o carte utila din punct de vedere practic, o carte care permite familiarizarea cititorilor interesati cu cerintele planificarii, organizarii, leadership-ului, controlului si comunicarii in domeniul activitatilor electorale.

Prof. univ. Gh. Gh. Ionescu

An aparitie 2002
Nr. de pagini 120
Format 14x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.080 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.