Management de curriculum. Management educational pentru institutiile de invatamant

Management de curriculum. Management educational pentru institutiile de invatamant
-30%
Preț: 13,73 lei
19,62 lei (-30,02%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Cursuri

DESCRIERE

Produsele proiectarii manageriale ale curriculumului sunt, ulterior, obiectul managementului curriculumului, rezultand un management de proiect, unde se aplica toate functiile manageriale specifice: organizarea activitatii manageriale; coordonarea si monitorizarea implementarii produselor proiectarii curriculare; evaluarea continua si reglarea operativa a implementarii proiectelor si programelor curriculare; evaluarea multilaterala a produselor curriculare (rezultate, impact, proces, proiect).

Aplicarea reformei sistemului de invatamant implica nevoia de abordare din perspectiva manageriala a  conceptului de curriculum, componenta de baza a acesteia.  Cunoasterea si intelegerea complexitatii procesului de schimbare devin pentru toti cei cu responsabilitati in educatie premise obligatorii pentru stimularea schimbarii la nivelul scolii. Cateva repere in acest sens sunt : aspectele teoretice care stau la baza reformei curriculum-ului, orientarile si tendintele in reformele sistemelor de invatamant contemporane, prioritatile in educatie. Acestea permit orientarea viziunii si misiunii scolii spre o directie“prospectiva”, schimbarea paradigmei catre perspectiva exigentelor viitorului, impunand o atentie sporita acordata resurselor umane (inteligenta, creativitate, adaptabilitatea) ca resurse cheie ale dezvoltarii.


Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 108

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.072 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.