Management comercial si politici de marketing

Management comercial si politici de marketing
PRP: 28,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 22,40 lei
Diferență: 5,60 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Categoria: Management

DESCRIERE

Managementul comercial, ca subramura a managementului, studiaza procesele si relatiile din cadrul societatilor comerciale, in vederea identificarii sistemelor, metodelor si tehnicilor de conducere menite sa asigure cresterea eficientei acestora.
Principiile managementului comercial constituie componente fundamentale care stau la baza desfasurarii proceselor de conducere si exprima nivelul de dezvoltare al domeniului managementului si al fundamentelor teoretice preconizate pentru modelarea de ansamblu a sistemelor de coordonare ale societatilor comerciale.
Functiile managementului comercial desemneaza activitati specializate, complementare sau convergente care au un rol specific in cadrul procesului de conducere al societatii comerciale. Identificarea corecta a functiilor permite definirea si detalierea continutului procesului managerial, cat si mijloacele de atingere a acestuia. In acest context, identificam urmatoarele functii esentiale: previziunea, organizarea, coordonarea, antrenarea si control-evaluarea.
Managementul strategic are un rol esential in conceperea si fundamentarea activitatilor firmelor, fiind o concretizare esentiala a previziunii. Fundamentat si corelat organic cu functia de previziune, managementul strategic presupune descifrarea si anticiparea schimbarilor si modelelor ce trebuiesc realizate in interiorul firmei si in relatiile acesteia cu mediul, receptivitate maxima la nou, dinamism si flexibilitate in functiile manageriale, astfel incat sa evite discordante intre cerere si oferta, intre nou si vechi, asigurand o competitivitate ridicata.
Conceptul de management strategic cuprinde un program general de actiune si alocare a resurselor pentru realizarea pe termen lung a obiectivelor majore.
„Managementul strategic cuprinde un set de decizii si actiuni, concretizat in formularea si implementarea de planuri proiectate pentru a realiza obiectivele firmei”.
„Prin management strategic se are in vedere intregul management al firmei bazat pe strategie, deci, se refera la managementul stiintific al firmei, care, intotdeauna, este fundamentat de strategie”.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.071 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.