Malpraxis medical. Jurisprudenta nationala si europeana

DESCRIERE

Aceasta carte se adreseaza tuturor celor interesati de aspectele juridice ale practicii medicale, oferind o imagine complexa a situatiilor in care actul medical poate fi adus in fata justitiei.

 

Cuprinsul lucrarii:

 

Cartea este impartita in doua titluri. In primul titlu este analizata jurisprudenta nationala legata de malpraxisul medical, explorand cazuri care variaza de la infectii nosocomiale, la erori profesionale sau refuzuri de internare. Fiecare capitol detaliaza o situatie specifica, evidentiind elemente precum raspunderea civila, sarcina probei, si consecintele juridice pentru institutiile medicale sau pentru personalul medical implicat.

 

Partea a doua a cartii exploreaza cazuri de malpraxis din jurisprudenta europeana. Autoarea se concentreaza initial pe deciziile luate impotriva Romaniei, analizand situatii in care interventia medicala a dus la deces sau in care pacientii au suferit din cauza neglijentei medicale. Ulterior, sunt prezentate decizii impotriva altor state.

 

Puncte forte:

 

Malpraxisul medical este o tema care provoaca multe dezbateri si controverse atunci cand vine vorba despre analizarea si interpretarea erorilor medicale in modul in care sunt percepute in general. Desi este inevitabil ca experiente neplacute precum diagnosticarea gresita sau interventii chirurgicale esuate sa ne determine sa credem ca orice greseala medicala este un caz de malpraxis si ca profesionistii implicati ar trebui sa fie supusi pedepselor penale, disciplinare sau civile, realitatea nu este intotdeauna atat de simpla.

 

In realitate, malpraxisul medical este o chestiune complexa si nu fiecare eroare medicala reprezinta automat o culpa profesionala sau legala. Este important sa se tina cont de circumstantele individuale ale fiecarui caz si de standardele medicale acceptate in practica profesionala inainte de a se trage concluzii. Procedurile medicale pot fi complexe si pot implica riscuri cunoscute, iar o eroare nu este intotdeauna sinonima cu neglijenta sau incompetenta.

 

Cele mai importante solutii din jurisprudenta instantelor judecatoresti au fost selectate, in functie de complexitatea, interesul si utilitatea lor practica, si au fost prelucrate, prin evidentierea problemelor de drept si a legislatiei relevante, unele spete avand si scurte comentarii.

 

Public tinta:

 

Aceasta lucrare este esentiala pentru practicienii dreptului, specialistii in politici publice si profesionistii din domeniul medical.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 4.5044 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.