Luni de fiere

Luni de fiere
-20%
Preț: 23,20 lei
29,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-9419-88-7
Editura:
Anul publicării: 2001
Pagini: 272
Categoria: Iubire & sex

DESCRIERE

Să spui "cuplul modern este în criză" e aproape un pleonasm, pentru că tocmai criza este ceea ce-şi doreşte un cuplu în ziua de azi. Scopul unui cuplu nu mai este să reziste cât mai mult timp, bărbatul şi femeia vor să trăiască, să experimenteze cât mai mult, aşa că adesea ei preferă separarea, oricât de dureroasă ar fi aceasta, unei supravieţuiri monotone. Prin urmare, cuplul modern însuşi declanşează criza, pentru că nu mai doreşte, ca în cazul cuplului de ieri, să dăinuiască cât mai mult, orice s-ar întâmpla, la bine şi la rău. Cuplul de azi are nevoie de o anumită intensitate. Şi această nevoie duce uneori la dorinţa de a se separa atunci când intensitatea nu mai este mulţumitoare. Deci cuplul modern îşi iubeşte propria criză, lucru care îi explică fragilitatea.

Pascal Bruckner, interviu în Elle, ediţia română

Cu greu poate fi concepută o meditaţie mai tulburătoare, cu mijloace literare, despre dilemele cuplului contemporan şi dintotdeauna. Şi-a epuizat monogamia într-adevăr toate resursele, aşa cum pare a ne convinge Franz, unul dintre personajele principale ale cărţii? Şi dacă da, cu ce poate fi înlocuită? Depăşirea oricărei limite în apropierea sexuală contribuie la menţinerea sau la destrămarea iubirii? Poate ura să lege doi oameni mai puternic decât iubirea? Iată tot atâtea întrebări la care Luni de fiere de Pascal Bruckner te invită să reflectezi.

Vasile Dem. Zamfirescu

"Cel mai interesant aspect al revoluţiei sexuale?. Există mai puţine tabuuri, suntem mai liberi, putem face dragoste cu cine dorim, desigur, dacă persoana respectivă o vrea. Deci, am câştigat mult timp de pe urma revoluţiei sexuale, e ceva agreabil, femeile au devenit mai libere, ăsta e un beneficiu imediat, însă mai sunt şi altele: e mai uşor să ai aventuri în Europa occidentală decât în Afganistan, de exemplu, sau în Pakistan.
Libertatea are avantaje enorme."

Pascal Bruckner, interviu în revista FHM

"Eu nu scriu romane erotice obişnuite, gen foarte exploatat astăzi. În cărţile mele, sexul serveşte întotdeauna la altceva, în general la explorarea de teritorii necunoscute sau la refuzul limitelor."

Pascal Bruckner, interviu în Playboy, ediţia română

De acelaşi autor, la Editura Trei:

- Hoţii de frumuseţe
- Căpcăunii anonimi
- Mizeria prosperităţii
- Euforia perpetuă
- Iubirea faţă de aproapele
- Noua dezordine amoroasă (În colaborare cu Alain Finkielkraut)

Titlul original: Lunes de fiel
Publicată de: Editions de Seuil
Limba originală: franceză
Traducere: Vasile Zincenco

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

22,35 lei
27,94 lei (-20,01%)
28,52 lei
35,65 lei (-20%)
28,00 lei
35,00 lei (-20%)
20,00 lei
25,00 lei (-20%)
13,52 lei
16,90 lei (-20%)
7,00 lei
10,00 lei (-30%)
31,92 lei
39,90 lei (-20%)
Created in 0.076 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.