Lumina din spatele gratiilor. Povestea adevarata a unui condamnat la moarte convertit la Ortodoxie in inchisorile Arizonei

DESCRIERE

Am fost condamnat la moarte pentru asasinarea unui copil – crima pe care nu am savarsit-o. Am suferit peste trei decenii de abuzuri infricosatoare. De aceea, in cazul meu, cautarea menirii originare a omului de a-L iubi pe Dumnezeu si pe aproapele a fost o lupta cumplita, pana la sange. Am suferit enorm pana sa ajung sa invat ce inseamna dragostea adevarata, jertfelnica, si cum pot sa o pun in practica in conditiile vietii mele de condamnat la moarte. Am trecut prin mari incercari pana sa ajung sa inteleg ca am fost creati nu pentru a ne satisface dorintele egoiste, ci pentru a cauta implinirea dragostei de aproapele, pentru a ne darui celorlalti si a suferi pentru ei, pentru a-i iubi asa cum ne iubeste Iisus Hristos pe fiecare in parte. Iar cand spun „ceilalti”, ma refer si la vrajmasii mei.

Cei mai multi suntem preocupati de propriile nevoi si interese, neavand nici cea mai mica idee despre menirea noastra originara – aceea de a-L iubi pe Dumnezeu si a ne uni cu El. Din cauza aceasta, nu avem parte de experienta unei relatii de dragoste autentica nici cu ceilalti. Am cazut intr-un individualism in care comuniunea cu Hristos nu exista si nici nu are cum sa existe. Aceasta e starea in care m-am regasit eu, in lanturile egoismului care-mi tineau sufletul despartit de har. Pentru mine, adevarata lupta pentru curatire a fost o incercare disperata de a ma izbavi de moartea vesnica. 

Frank Atwood

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0616 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.