Lui Dumnezeu, in versuri... Florilegiu ortodox de poezie romaneasca

DESCRIERE

I-am avut in vedere in acest florilegiu pe stihuitorii din aria Ortodoxiei noastre, de la Petru Cercel (secolul XVI) pana la Daniel Turcea (secolul XX). Nu sunt antologati poeti inca in viata, cu o singura exceptie: nonagenarul Demostene Andronescu, unul dintre poetii cei mai reprezentativi ai temnitelor comuniste. In universul concentrationar, poezia a fost o forma de rezistenta, la rand cu rugaciunea. Se regasesc aici multi dintre autorii de versuri trecuti prin inchisorile politice (iar unii chiar morti in detentie): V. Voiculescu, Vasile Militaru, Nichifor Crainic, Daniil Sandu Tudor, Alexandru Mironescu, Paul Sterian, Radu Gyr, Ilie Imbrescu, Arsenie Boca, Teodosia Zorica Latcu, Andrei Ciurunga, Sergiu Grossu, Bartolomeu Valeriu Anania, Constantin Oprisan, Valeriu Gafencu, Virgil Maxim, Eugen Magirescu, Demostene Andronescu, Sergiu Mandinescu.

Intalnire marturisitoare intre filocalie si calofilie, poezia religioasa a Romaniei ortodoxe, cu zestrea ei de aproape cinci veacuri, isi asteapta atat cititorii, cat si exegetii, ca un temei al renasterii noastre in duh si ca un ramasag mereu innoit cu "frumusetea care va salva lumea".

 

Razvan Codrescu

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0522 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.