Lucrari publice in vremea regelui Ferdinand - Prefata de academician Mugur Isarescu

Lucrari publice in vremea regelui Ferdinand - Prefata de academician Mugur Isarescu
-15%
Preț: 96,90 lei
114,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

La 12/24 august 1865, se nastea la Sigmaringen viitorul rege Ferdinand I, in timpul domniei caruia a avut loc Marea Unire, iar Romania a avansat in mod remarcabil pe drumul modernizarii, prin ample lucrari comandate de stat.

Cu ocazia aniversarii a 150 de ani de la nasterea regelui Ferdinand I, Editura Vremea publica albumul Lucrari publice in vremea regelui Ferdinand de prof. ing. Nicolae St. Noica, lucrare in care sunt prezentate numeroase constructii din Bucuresti, Iasi, Alba Iulia si alte orase, pe baza documentelor de arhiva si nu numai.

Opere ale unor remarcabili constructori, printre care amintim pe arhitectii I. D. Berindey, Grigore Cerchez, Petre Antonescu, Nicolae Ghica-Budesti, Duiliu Marcu, Edmond van Saanen etc. si pe inginerii Emil Prager si Popovici-Mezinul, aceste cladiri-simbol sunt o intruchipare a lucrului bine facut.

Volumul cuprinde numeroase fotografii, multe inedite, si este tiparit in conditii de exceptie, in policromie.Nr. de pagini: 152
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.069 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.