Logica. Teste grila pentru clasa a IX-a si bacalaureat

Logica. Teste grila pentru clasa a IX-a si bacalaureat
Preț: 28,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Categoria: Bacalaureat 2021

DESCRIERE

Cele 419 grile prezente in aceasta lucrare sunt elaborate in conformitate cu programa pentru examenul de Bacalaureat din anul 2021.

In contextul unui examen, testele grila sunt cele care pun adesea in dificultate candidatii, fiind o adevarata piatra de incercare pentru acestia. Nu putine sunt cazurile in care elevii obtin punctajul maxim la celelalte subiecte, dar gresesc cel putin o grila.

Cartea aceasta a aparut din dorinta de a veni in sprijinul celor care se pregatesc pentru sustinerea examenului de Bacalaureat la discipina Logica, argumentare si comunicare, dar ea poate constitui o resursa utila atat pentru elevii clasei a IX-a, in pregatirea lor curenta sau pentru obtinerea performantei, cat si pentru profesorii lor, care pot utiliza aceste grile in evaluare, printre alte tipuri de itemi.

Cele 419 grile prezente in aceasta lucrare sunt elaborate in conformitate cu programa pentru examenul de Bacalaureat din anul 2021. La temele prevazute de aceasta, am adaugat una care le va fi de folos mai ales elevilor de clasa a IX-a, Comunicarea. Forme si functii.

Cartea este structurata pe capitole tematice, facilitand atat repetarea si fixarea continuturilor, cat si identificarea si eliminarea eventualelor lacune. Intrebarile sunt formulate astfel incat sa acopere o arie cat mai extinsa a tematicii pentru examen, iar rezolvarile de la finalul fiecarui set de grile au rolul de a permite autoevaluarea obiectiva si implicarea activa si responsabila a elevilor in procesul de invatare.

Itemii cu alegere multipla pun elevul in situatia de a selecta dintr-un set de raspunsuri pe acela pe care il considera corect in raport cu sarcina data. In cazul grilelor de logica pentru bacalaureat, sunt oferite patru variante de raspuns pentru fiecare intrebare, dintre care trebuie identificata doar una ca fiind corecta, celelalte variante de raspuns sunt incorecte, dar plauzibile – fiind distractori.

Dintre grilele propuse in cartea de fata, unele au un grad sporit de dificultate, solicitand elevului/candidatului sa identifice in lista de variante raspunsul incorect, situatie in care distractorii sunt variante de raspuns corecte.

Intrebarile sunt formulate in mod clar si explicit, au un grad inalt de fidelitate si reduc considerabil riscul “ghicirii” raspunsului corect. Prin intermediul lor sunt testate cunoasterea terminologiei specifice disciplinei, capacitatea de a identifica relatii cauzale, de a realiza aplicatii ale principiilor si ale enunturilor cu caracter general.

Totodata, acestea ofera posibilitatea de a simula in mod real conditiile de examen, elevul primind o evaluare clara si corecta a cunostintelor acumulate.

Itemii cu alegere multipla asigura capacitatea de a testa un numar mare de elemente de continut intr-un timp relativ scurt, o fidelitate ridicata si obiectivitate in evaluare si notare. Rezolvarea grilelor necesita insa atentie la detalii, intelegerea intrebarilor si analiza celor patru variante de raspuns inainte de a fi aleasa una.

Mult succes acelora care stiu ca notele de zece sunt obtinute numai prin munca asidua si consecventa! - Prof. dr. Tatiana Tudori

 

Numar pagini: 126
Format: 13x20
Anul aparitiei: 2021

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.071 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.