Liturghier

Liturghier
Preț: 86,40 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Religie

DESCRIERE

Carte de cult absolut necesara slujirii preotesti, Liturghierul cuprinde slujba celor trei Sfinte Liturghii din cultul ortodox, alaturi de randuiala Celor sapte Laude si alte slujbe si randuieli din timpul anului bisericesc. Editia de fata, dupa cum ne informeaza Editura Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa, a fost diortosita pe baza unei ample cercetari a vechilor editii romanesti reprezentative si a Liturghierelor din Bisericile Ortodoxe surori, luandu-se in considerare si studiile de referinta in domeniul liturgicii ortodoxe.

Au fost adaugate indicatii privind savarsirea Liturghiei Sfantului Vasile cel Mare unita cu Vecernia, pregatirea sfintitilor slujitori inainte de Liturghia Darurilor inainte-sfintite, modul citirii Evangheliei in cadrul aceleiasi Liturghii, precizari privind Utrenia in Saptamana Luminata, cereri speciale pentru elevi si studenti, precum si un sinaxar cu pomenirile din cadrul Triodului si Penticostarului.

Textul noului Liturghier, impodobit cu icoane si frontispicii color, este simtitor imbunatatit din punct de vedere semantic si gramatical. Diortosirile sunt evidentiate in notele de la subsolul paginii si explicate pe larg intr-un capitol final de Lamuriri, adresat slujitorilor Sfintelor Altare. In acest sens, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, in Cuvantul inainte intitulat Sfanta Liturghie – izvor de viata sfanta si lumina vesnica afirma: „Intrucat Sfanta Liturghie este inima vietii spirituale a Bisericii, trebuie ca textul ei sa fie cat mai corect din punct de vedere dogmatic si liturgic. Pe de alta parte, indreptarile facute trebuie asimilate treptat, nu brusc, deoarece slujitorii Sfintelor Altare si credinciosii s-au obisnuit cu unele formulari devenite traditionale. Din acest motiv, indreptarile propuse in aceasta editie a Liturghierului sunt mentionate in paranteza sau in note de subsol. Totusi, cel mai folositor pentru noi toti este sa participam la viata liturgica a Bisericii, cu multa smerenie, evlavie si dragoste de Dumnezeu, spre a dobandi pacea, bucuria si mantuirea sufletului in lumina sfintitoare a Preasfintei Treimi, Izvorul vietii si al fericirii vesnice”.

 

Numar pagini: 614
Format: 17x25
Anul aparitiei: 2012

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.081 sec
7.4.16
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.