Liturghia Sfantului Ioan Gura de Aur pentru preoti. Editie cu coperi cartonate

Liturghia Sfantului Ioan Gura de Aur pentru preoti. Editie cu coperi cartonate
-10%
Preț: 12,60 lei
14,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Religie

DESCRIERE

A aparut la Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, anul acesta, cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, cartea„Liturghia Sfantului Ioan Gura de Aur pentru preoti“. Aceasta carte este absolut necesara preotilor slujitori ai Sfintei si dumnezeiestii Liturghii, prin faptul ca insumeaza toate rugaciunile sau ecfonisele trebuitoare preotului slujitor.

Cartea, in format„livre de poche“, avand coperta din piele ecologica, este usor de manevrat, iar prin succesiunea culorilor tipariturii usureaza considerabil accesul la rugaciunile si formulele liturgice. Astfel, ecteniile, formulele liturgice si rugaciunile preotului sunt tiparite cu negru, iar indicatiile liturgice cu rosu.
Liturghierul a aparut cu binecuvantarea Inalt Preasfintitul Mitropolit Teofan, care evidentiaza in prefata necesitatea unui astfel de Liturghier pentru toti preotii slujitori. Urmeaza„Dumnezeiasca Liturghie a celui intru Sfinti Parintele nostru Ioan Gura de Aur“, cu toate explicatiile liturgice necesare. Apoi, ca o componenta necesara si importanta a slujirii,„Randuiala Sfintei Impartasiri“, un canon de tropare, stihiri si rugaciuni ale Sfintilor Parinti, obligatorii de citit de orice preot care slujeste Sfanta Liturghie.

Urmeaza„Isodicoanele“, adica stihurile care se canta la Sfanta Liturghie a praznicelor imparatesti la„Veniti sa ne inchinam“, la Otpustul praznicelor imparatesti si ale Maicii Domnului si la Apolisele zilelor saptamanii.
Cartea este o necesitate in Biserica noastra, care vine in ajutorul preotilor slujitori, fiind complementara unei alte carti -„Liturghia Sfantului Ioan Gura de Aur pentru credinciosi“, in curs de aparitie, in care sunt mentionate toate momentele Liturghiei. Intrucat„Liturghia Sfantului Ioan Gura de Aur pentru preoti“ faciliteaza cunoasterea randuielii liturgice si patrunderea sensului dumnezeiesc si innoitor al Sfintei si dumnezeiestii Liturghii, recomandam aceasta aparitie tuturor slujitorilor sfintelor altare, precum si crestinilor care doresc sa inteleaga ceea ce se petrece in timpul Sfintei Liturghii, dincolo de catapeteasma

Anul aparitiei: 2009

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.099 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.