Limba si literatura romana. Clasele V-VIII

Limba si literatura romana. Clasele V-VIII
-25%
Preț: 16,50 lei
22,00 lei (-25%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 632
Format: 17 X 24 cm, monocrom
Categoria: Clasa a V-a

DESCRIERE

Limba si literatura romana. Clasele V-VIII - Hadrian Soare, Gheorghe Soare.

Lucrarea de fata a fost conceputa ca o carte completa de limba si literatura romana pentru clasele gimnaziale, in care elevii interesati de optimizarea pregatirii la aceasta disciplina de studiu sa gaseasca informatii din programa si din toate manualele alternative aflate in circuitul scolar. Cartea se defineste mai intai ca un exercitiu de lectura si de interpretare, explorarea textului literar devenind pentru elev un proces complex de cunoastere, de traire si de obiectivare, un amplu periplu afectiv si cognitiv prin spatiul imaginar.

A doua parte a lucrarii, reprezinta o abordare analitica si aplicata a programei pentru evaluarea de la sfarsitul clasei a VIII-a, fiecare notiune sau cerinta fiind reluata, definita si exemplificata din aceasta perspectiva. Sunt astfel relevate trasaturile caracteristice ale genurilor si speciilor literare, instantele comunicarii lirice si narative, modurile de expunere, figurile de stil si elementele de prozodie studiate in clasele gimnaziale, compunerile functionale, reflexive si imaginative. Totodata, cartea cuprinde un amplu capitol de fonetica, vocabular si gramatica a limbii romane, cunostintele fiind organizate din perspectiva metodica, elevul insusi putand sa si le insuseasca prin efort propriu. Programa pentru testarea nationala este analizata si exemplificata astfel punct cu punct, printr-un dialog permanent cu elevul.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.071 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.