Lexicul francez prin exercitii

Lexicul francez prin exercitii
-15%
Preț: 13,80 lei
16,24 lei (-15,02%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2001
Pagini: 232
Categoria: Gramatica

DESCRIERE

Autorul despre carte
Volumul de fata se adreseaza elevilor din clasele superioare, candidatilor la concursul de admitere in invatamantul filologic, studentilor si tuturor acelora care doresc sa aprofundeze problemele lexicului francez. Aceasta presupune o buna cunoastere a gramaticii franceze, ale carei mari categorii - verbul, substantivul, adjectivul etc. - sunt prezente in aceasta carte, fiind insa subsumate problemelor de lexic.

Cartea incepe cu marile categorii lexicale: sinonime, antonime, paronime, omonime etc., continuand cu derivarea si compunerea cuvintelor pe categorii de prefixe si sufixe. Am inclus si elemente de stilistica, indispensabile unei insusiri corecte si nuantate a limbii franceze. Am insistat asupra unor chestiuni dificile pentru vorbitorii de limba romana, care, dat fiind fondul lexical comun al celor doua limbi, sunt adesea tentati sa imbrace in haine franceze cuvinte si constructii romanesti. De aceea, lucrarea se incheie cu un grupaj substantial de texte de tradus din limba romana in limba franceza, cuprinzand constructii variate si "capcane" ce il pot deruta pe vorbitorul roman.

Am ilustrat diferitele situatii si prin exemple luate din opera unor scriitori francezi ai secolului al XX-lea, pentru a oferi o imagine cat mai recenta a limbii franceze. O mica exceptie o constituie cateva exemple culese din scrierile unor mari scriitori ai veacului trecut, exemple in care chestiunile prezentate sunt valabile si azi.

Cuprins
Lista abrevierilor

Bibliografie

Sinonime, antonime, omonime, paronime

Derivare si compunere

Elemente de stilistica

Cheia exercitiilor

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.110 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.