Leonida Gherasim - Actualitati in medicina interna - Editia 2019

Leonida Gherasim - Actualitati in medicina interna - Editia 2019
-10%
Preț: 64,26 lei
71,40 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2019
Categoria: Medicina interna

DESCRIERE

Cartea autorului Leonida Gherasim „Leonida Gherasim - Actualitati in medicina interna - Editia 2019" de la editura MEDICALA

In actualul volum sunt prezentate alte noi probleme de medicina interna si specialitati interconectate cu aceasta. Dezvoltarea specialitatilor si supraspecialitatilor in ultimele decenii a adus un plus de cunoastere si de eficienta terapeutica in Medicina Interna, privita ca o specialitate de baza si de intercorelatie. In lucrare, se gasesc teme de pneumologie, cardiologie, patologie digestiva si hepatica, nefrologie etc. La acestea se adauga capitole de hematologie si patologie infectioasa.

Cateva capitole din lucrare ar parea la prima lectura prea tehnice si hiperspecializate, ca, de exemplu, „Dispozitive cardiace la pacientii cu infarct miocardic“ sau „Substitutia renala la pacientii cu diabet zaharat“. Medicina moderna s-a indreptat progresiv, in ultimele decenii, spre patologia la nivel celular si molecular. „Fibrogeneza hepatica si terapia antifibrotica“ sau „Tromboza in sindroamele mieloproliferative cronice“ sau alte subiecte de acest tip nu pot fi omise intr-un volum de Actualitati cand patologia medicala a capatat alte dimensiuni. Numeroase teme privind explorarile actuale, mult tehnicizate, se regasesc in cateva capitole ample din volum, ca de ex.: „Explorarea non-invaziva a leziunilor hepatice“ sau „Tehnici endoscopice actuale de diagnostic in patologia tumorala a tubului digestiv“. Aproape toate capitolele din lucrare cuprind subcapitole largi de terapie farmacologica, interventionala, chirurgicala. Capitolele „Tratamentul endovascular al stenozei aortice stranse“ sau „Probleme actuale in diagnosticul si tratamentul stenozelor carotidiene“ aduc informatii si experiente de larg interes medical. Volumul isi propune sa aduca nu numai informatii medicale cat mai corecte si actuale, dar si sa promoveze interdisciplinaritatea. Capitolele de Cardio-Oncologie, Cardio-Neurologie, Boli Infectioase (Antibiorezistenta) etc. ilustreaza, din punct de vedere „modern“, un act medical „complet“.

Cuprins: Echipa medicala. Cine este capitanul?. Oxigenoterapia si ventilatia non-invaziva in tratamentul insuficientei respiratorii acute. Noutati in patologia interstitiala pulmonara. Diabetul zaharat, factor de risc major coronar si cardiovascular. Dispozitive cardiace la pacientii cu infarct miocardic – indicatii, limite. Insuficienta mitrala ischemica cronica. Tratamentul endovascular al stenozei aortice stranse. Probleme mereu actuale in endocardita infectioasa. Actualitati in cardio-oncologie. Acidul uric si patologia cardiovasculara. Evaluarea pacientilor cu boala cardiovasculara pentru chirurgia noncardiaca. Fibrogeneza hepatica si terapia antifibrogenica. Ce se intampla dupa vindecarea virusologica in hepatita cronica virala C?. Explorarea non-invaziva a leziunilor hepatice inflamatorii, fibrotice si metabolice. De la intoleranta la gluten la boala celiaca. Tehnici endoscopice actuale de diagnostic in patologia tumorala a tubului digestiv. Cancerul colorectal. Injuria acuta a rinichiului si substantele de contrast iodate. Substitutia renala la pacientii cu diabet zaharat. Actualitati in patogenia, clinica si tratamentul lupusului eritematos sistemic in sarcina. Tromboza in neoplasmele mieloproliferative cronice Ph1 negative. O problema subestimata: complicatiile tardive ale splenectomiei. Probleme actuale in diagnosticul si tratamentul stenozelor carotidiene ateromatoase. Complicatiile neurologice ale endocarditei infectioase. Antibiorezistenta bacteriana. Aspecte actuale, medicale, sociale, economice. Sindromul vestibular periferic. De la bolile genetice la bolile epigenetice.Autori: Leonida Gherasim, Ioan Alexandru Oproiu
Anul aparitiei: 2019
Numar pagini: 458
Format: 13x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.077 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.