Legislatia privind organizarea judiciara. Actualizat la 1. 05. 2015 - Editie coordonata de conf. univ. dr. Briciu Traian-Cornel (Cod 571)

Legislatia privind organizarea judiciara. Actualizat la 1. 05. 2015 - Editie coordonata de conf. univ. dr. Briciu Traian-Cornel (Cod 571)
-15%
Preț: 16,92 lei
19,90 lei (-14,97%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Cod

DESCRIERE

Organizarea judiciara, alaturi de competenta si specializarea instantelor judecatoresti si sistemul cailor de atac reprezinta elementele esentiale ale reformei in justitie, avand in vedere ca ele contribuie la realizarea unui act de justitie competent si profesionist, permitand o cunoastere aprofundata a naturii cauzelor  deduse judecatii in anumite materii.

Fiind singura lucrare de acest gen de pe piata,  lucrarea cuprinde Legea-cadru in domeniu si cele mai importante acte, referitoare la statutul judecatorilor si procurorilor, Consiliul Superior al Magistraturii sau Directia Nationala Anticoruptie.
Caracterul original, selectia riguroasa a actelor, precum si corelarea acestora cu legislatia secundara si conexa fac din aceasta culegere un instrument util atat in sustinerea pregatirii studentilor, masteranzilor si cursantilor INM si INPPA, cat si magistratilor si juristilor in general.

Din cuprins

    Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara
    Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor
    Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor
    O. U. G. nr. 43/2002 privind Directia Nationala Anticoruptie
    Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii
    Regulamentului de ordine interioara al instantelor judecatoresti
    Regulamentul de ordine interioara al parchetelor

Puncte forte

    selectarea riguroasa a celor mai importante prevederi din domeniu
    legislatie actualizata la zi si consolidata
    corelatii cu legislatie secundara si conexa
    note privind modificari terminologice
    note utile privind abrogari incidente
    istoricul actelor normative

Despre coordonator
conf. univ. dr. in cadrul Departamentului de Drept Privat al  Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti. Director INPPA. Avocat in cadrul SCA Florea Gheorghe& Asociatii

Nr. de pagini: 448
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.121 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.