La transparence du processus decisionnel au niveau de l'Union europeenne

PRP: 59,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 51,51 lei
Diferență: 8,39 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2023
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Le present ouvrage represente une demarche authentique realisee au cours des etudes doctorales. L’objectif de depart de l’auteur a ete de traduire une notion a geometrie variable, celle de la transparence surtout au niveau du processus decisionnel de l’Union Europeenne. En arguant sur l’imperatif du respect de la transparence a ce niveau, l’analyse a ete plutot ciblee au niveau de la Commission europeenne, institution ayant un mode de fonctionnement plus technicise et etant depourvue de legitimite envers le citoyen. Cette analyse a permis a l’auteur de tracer le contenu normatif de la transparence du processus decisionnel, voire de distinguer entre deux types de transparence, a savoir: la transparence a priori et la transparence a posteriori. Par le contenu et par l’originalite de la demarche scientifique, le present ouvrage se propose etre un outil tant pour les etudiants qu’aussi pour les professionnels preoccupes des problematiques europeennes.

Prezenta lucrare reprezinta un demers autentic realizat in cursul studiilor doctorale. Obiectivul de plecare al autoarei a fost de a traduce o notiune cu geometrie variabila, aceea a transparentei, cu precadere la nivelul procesului decizional al Uniunii Europene. Argumentand asupra imperativului respectarii transparentei la acest nivel, analiza a fost mai curand canalizata pe Comisia Europeana, institutie avand un mod de functionare tehnic si fiind lipsita de legitimitate in fata cetateanului. Acest demers a permis autoarei sa traseze continutul normativ al transparentei procesului decizional, chiar sa distinga intre doua tipuri de transparenta, respectiv: transparenta a priori si transparenta a posteriori. Prin continut si prin originalitatea demersului stiintific, prezenta lucrare isi propune sa fie un instrument atat pentru studenti, cat si pentru profesionistii preocupati de problematicile europene.

Din cuprins

  • Le lobbying europeen – un outil democratique?
  • La perspective constitutionnelle sur la formalisation de l’influence
  • La Commission europeenne comme une technocratie
  • L’opacite du Conseil de l’Union Europeenne
  • Le Parlement europeen – la voix des citoyens?
  • La consultation
  • Principe de subsidiarite – fondement pour une transparence vertical
  • Le dialogue politique

Despre autoare

Faculte de Droit, Universite de Bucarest (2011), Cours postuniversitaire Institut Diplomatique Roumain (2013), Master Droit international public, Universite de Bucarest (2014), Etudes doctorales, Universite de Bucarest, Faculte de Droit (2022).

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0693 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.