Jurnalismul politic. Manipularea politicienilor prin mass-media, manipularea mass-media de către politicieni

Jurnalismul politic. Manipularea politicienilor prin mass-media, manipularea mass-media de către politicieni
-20%
Preț: 13,52 lei
16,90 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-8291-57-7
Editura:
Anul publicării: 2003
Pagini: 176
Categoria: Curs

DESCRIERE

"MASS-MEDIA ŞI POLITICA - O CĂSNICIE ÎN DIVORŢ CONTINUU"
Primul manual de jurnalism politic din Romania apare la Editura TREI!
Cine comunică mai repede şi mai bine e mai puternic! Acesta pare să fie dictonul puternicilor lumii, în mileniul trei.
Ştiaţi ca politicienii şi jurnaliştii conduc societăţiile moderne informatizate? Că mass-media a devenit cel mai mare aliat al puterii politice, impunând norme şi valori pentru miliarde de oameni? Că, în ştiinţele comunicării, comunicarea politică prin mass-media reprezintă cel mai influent sistem de penetrare a minţii şi - vai! - a sufletului oamenilor simpli, ataşaţi de bunăvoie la diabolica telecomandă?
Cartea "Jurnalismul politic - manipularea politicienilor prin mass-media şi manipularea mass-media de către politicieni" este un manual deschizător de drum la noi. Literatura despre fenomenul mass-media, atâta cât a apărut în România, încă nu a inclus materiale, contribuţii şi documentaţie referitoare la critica acţiunii mediatice, la analiza acesteia în contactul şi sub influenţa politicii. "Greaţa de televizor" (la videomalaise, în fr.) resimţită de tot mai mulţi indivizi are o cauză directă în relaţiile dintre mass-media şi politicieni. Cine pe cine manipulează? Cine pe cine domină? Cu ce se alege consumatorul de ştiri, după ce îşi injectează - la ore de maximă audienţă - informaţie politică prin media?
Claudiu Săftoiu este un ins care a văzut multe, a aflat multe, a făcut şi mai multe şi, în sfârşit, spune acum multe. Votant de nădejde, jurnalist, trainer media, consultant politic şi făcător de campanii electorale, Săftoiu predă la Centrul pentru Jurnalism Independent un domeniu de "nişă", super-specializat - al jurnalismului politic.
Autorul vă invită să deschideţi abecedarul relaţiilor mass-media - politică şi să priviţi cu alţi ochi spectacolul politico-mediatic românesc şi de aiurea.
După care să (mai) votaţi, la vremea scrutinelor.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.075 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.