Judecata in cazul recunoasterii vinovatiei. Cazul infractiunilor prevazute de Codul penal - 2022

DESCRIERE

Prezenta monografie cuprinde, din punct de vedere structural, un numar de 14 capitole (I. Abandonul de familie; II. Amenintarea; III. Distrugerea; IV. Falsul in inscrisuri sub semnatura privata; V. Furtul; VI. Furtul calificat; VII. Lovirea sau alte violente; VIII. Omorul calificat; IX. Talharia; X. Uciderea din culpa;  XI. Uzul de arma fara drept; XII. Vatamarea corporala; XIII. Violenta in familie; XIV. Considerente generale).

 

Aceasta expune, in primele 13 capitole, o serie de infractiuni prevazute de noul Cod penal, cu explicarea teoretica a elementelor constitutive ale acestora si conturarea, intr-o maniera didactico-stiintifica, a tuturor celorlalte aspecte legate de forme, variante, sanctiuni si aspecte procesuale. De asemenea, pentru fiecare dintre aceste infractiuni, cartea ofera si o perspectiva practica pusa la dispozitie de jurisprudenta actuala. In capitolul de final, se prezinta pe larg judecata in cazul aplicarii procedurii abreviate si in cazul recunoasterii invinuirii.

 

Actualul demers stiintific are ca scop oferirea unui material actual si practic profesionistilor din domeniul juridic, pentru conturarea experientei educationale si sedimentarea unei gandiri critice si adaptate la nevoile sistemului judiciar actual, dar si la sistemul normativ in continua schimbare.

 

In continutul acestei lucrari vor fi regasiti termenii din domeniul raspunderii penale, atat cu explicatiile si clarificarile necesare, cat si cu oferirea unor exemple concludente izvorate din jurisprudenta actuala. Fiecare hotarare expusa contine o serie de cuvinte-cheie, care faciliteaza demersul cititorului de a accesa informatia dorita in cel mai scurt timp si cu un minim de efort.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0552 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.