Jinga Nicolae, Aisberg

Jinga Nicolae, Aisberg
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 374
Format: 14,5x23

DESCRIERE

Volumul acesta se remarca prin expresia originala si directa a sentimentului fundamental de existenta si iubire, resimtit ca fiind solidar in mod esential cu elementele ce constituie „civilizatia”.

Relatia dintre fiinta ca element cosmic si lumea la care participa prin imprejurarea definita temporal in istorie, a nasterii si trairii intr-un anumit timp si anumit loc, relatia adica dintre ireductibila esenta „ontica” a fiintei si necesara ei integrare in conditia socialmente determinata a omului ca „zoon politikon”, constituie premisa demersului liric al poetului.

Pe aceasta premisa se misca lirismul lui Nicolae Jinga, de o fericita si savanta cursivitate, de o limpezime ce e rezultatul unei dificile dar disimulate discipline poetice.

Al. Paleologu

Volumul acesta se remarca prin expresia originala si directa a sentimentului fundamental de existenta si iubire, resimtit ca fiind solidar in mod esential cu elementele ce constituie „civilizatia”. Relatia dintre fiinta ca element cosmic si lumea la care participa prin imprejurarea definita temporal in istorie, a nasterii si trairii intr-un anumit timp si anumit loc, relatia adica dintre ireductibila esenta „ontica” a fiintei si necesara ei integrare in conditia socialmente determinata a omului ca „zoon politikon”, constituie premisa demersului liric al poetului.

Pe aceasta premisa se misca lirismul lui Nicolae Jinga, de o fericita si savanta cursivitate, de o limpezime ce e rezultatul unei dificile dar disimulate discipline poetice.

Al. Paleologu


ISBN: 978-606-666-881-1

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.154 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.