Jihad. Intre islamul politic si califatul universal de Dumitru Chican

Jihad. Intre islamul politic si califatul universal de Dumitru Chican
Preț: 29,60 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Cartea autorului Dumitru Chican „Jihad. Intre islamul politic si califatul universal de Dumitru Chican" de la editura PROEMA

Ideea de la care autorul a pornit in elaborarea acestei carti este aceea de a aduce in lumina si sa explice cititorului roman deosebirile fundamentale, ideologice si practice, dintre Islam, ca a treia mare religie monoteista relevata a istoriei omenesti si curentele marginale, periferice care au inventat o “noua religie” – cea a violentei, extremismului si brutalitatii. In acest context, cartea abordeaza si clarifica diferentele existente intre Islamul ca religie si “islmul politic” ca ideologie inspirata din valorile religioase, folosita ca instrument de lupta politica pentru obtinerea puterii in stat.

Cartea se doreste un ghid obiectiv si neutru in primul rand pentru cititorul roman si pentru opinia publica din Romania iar mesajul pe care il transmite este acela ca era razboaielor si, mai ales, a razboaielor religioase, s-a incheiat, ca nu orice musulman este terorist si ca nu orice terorist este musulman, ca dialogul intre religii, culturi si civilizatii este, inca posibil, spre binele reciproc si pentru ca toti oamenii planetei, indiferent de credinta, etnie, limba sau mostenire culturala, sa convietuiasca intr-o lume a pacii, tolerantei si a edificarii.


Anul aparitiei: 2014
Numar pagini: 248
Format: 15x23

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.075 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.