Jiddu Krishnamurti - Sfarsitul timpului

Jiddu Krishnamurti - Sfarsitul timpului
-20%
Preț: 24,00 lei
30,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012

DESCRIERE

"Krishnamurti nu se poate comenta fragmentar, pe carti. Toata opera lui reprezinta un singur text, fiecare parte cuprinzand si depasindu-si, in nuce, intregul. E o holograma inteligenta, frumoasa si dinamica, un act de luciditate care deconstruieste gandirea, mereu repetabil intr-un fel unic pentru el, dar irepetabil pentru noi."

Alice Popescu, "Dilemateca"

*

Creativitatea este starea in care eul e absent iar mintea nu mai este punctul central al experientelor si cautarilor noastre. Creativitatea nu este o stare permanenta, e o reinnoire de fiecare clipa, o miscare in care nu exista "eu" si "al meu", in care gandul nu se mai indreapta spre anumite experiente si realizari, spre un scop sau motiv. Creativitatea poate exista numai in absenta eului; e singura stare esentiala ce are acces la realitate, creatoarea tuturor lucrurilor.

Jiddu Krishnamurti

*

Dialogurile din aceasta carte sunt eminamente practice. Ele sunt sustinute de persoane profund serioase, interesate sa descopere dimensiunea fundamentala a mintii umane, sa mearga dincolo de conditionarea imemoriala a omului.

Pentru cititor, utilitatea acestor dialoguri consta in gradul lor de aplicabilitate, de clarificare in propria-i viata a temelor respective precum si in revelatiile interioare aduse de aceste dialoguri. Din punct de vedere filozofic si metafizic, valoarea lor poate parea relativa, dar la nivelul trairii, al descoperirii prin experienta directa a Adevarului, valoarea dialogurilor este nepretuita.

Intrucat cei mai multi dintre cititori sunt indeosebi intelectuali, deprinsi sa considere mai degraba valoarea ideilor decat propria lor realitate interioara, ne permitem sa semnalam o importanta "cheie" pentru lectura dialogurilor. Aceasta este ascultarea - nu numai cu mintea, ci si cu inima, o considerare integrala a celor afirmate, acordand textului o "sansa": aceea de a ne revela nu lucruri deja stiute, nu confirmari ci, mai degraba, ceea ce refuzam sa luam in consideratie - barierele pe care mintea le pune in calea intelegerii de sine.

Atunci cand citesti, ascultarea este contactul practic cu firul viu, profund creator al acestor excelente dialoguri. Valoarea lor se va revela cititorului nu in "bogatia ideilor", ci intr-o luare de contact cu propriile sale probleme interioare, cu faptul, cu "ceea ce este". Odata luat acest contact, solutiile sugerate in dialoguri isi vor demonstra valoarea lor eminamente practica.CUPRINS

Cuvant inainte 5

CAPITOLUL I
Radacinile conflictului psihologic 9
CAPITOLUL II
Curatarea mintii de acumularea timpului 33
CAPITOLUL III
De ce a acordat omul o suprema importanta gandirii? 54
CAPITOLUL IV
Ruperea sablonului activitatii egocentrice 86
CAPITOLUL V
Sursa existentei si mintea omului 109
CAPITOLUL VI
Poate claritatea interioara sa produca o mutatie in celulele creierului? 128
CAPITOLUL VII
Moartea are o semnificatie foarte redusa 156
CAPITOLUL VIII
Poate fi trezita claritatea interioara in altcineva? 180
CAPITOLUL IX
Senilitatea si celulele cerebrale 202
CAPITOLUL X
Ordinea cosmica 233
CAPITOLUL XI
Sfarsitul cunoasterii psihologice 255
CAPITOLUL XII
Mintea in univers 269
CAPITOLUL XIII
Pot fi solutionate problemele personale iar fragmentarea sa ia sfarsit? 288


Cod bara EAN 13: 5948417250104
Coperta: Policromie, carton laminat
Format: 13 x 22 cm
Nr. pagini: 320
An aparitie: 2012

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.