Istoria Romanilor, Volumul II. Daco-Romani, Romanici, Alogeni (Editia a II-a, revazuta si adaugita)

Istoria Romanilor, Volumul II. Daco-Romani, Romanici, Alogeni (Editia a II-a, revazuta si adaugita)
-25%
Preț: 71,25 lei
95,00 lei (-25%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Tratat

DESCRIERE

Volumul cuprinde - in continuarea volumului I - istoria regiunilor pontice si carpato - dunarene de la cucerirea romana pana la inceputul secolului al VII-lea, la caderea apararii romano-bizantine pe linia Dunarii, sub loviturile avarilor si slavilor.

In cele peste cinci secole de istorie, bogata in mutatii social - economice, evenimente politico - militare si in transformari etno - lingvistice, s-au pus bazele solide ale romanitatii si etnogenezei romanilor in tinuturile de la Dunare, Carpati si Pontul Euxin. Se infatiseaza, pas cu pas, istoria Daciei romane si postromane, a Dobrogei romane si romano - bizantine, a teritoriilor locuite de dacii liberi si de populatia romanica, unde s-au asezat si primii migratori, conlocuind cu autohtonii.

Este o lucrare de sinteza, realizata prin efortul unor cunoscuti specialisti in domeniu, la nivelul documentatiei si al cunostintelor existente in momentul de fata. Relatarea faptelor, dezbaterea problemelor, solutiile adoptate in chestiunile controversate si analiza proceselor istorice au un caracter obiectiv, fara imixtiunea factorului politic.


Coordonator: Profesor universitar dr. Dumitru Protase, membru de onoare al Academiei Romane.
Cercetator stiintific I dr. Alexandru Suceveanu 
Nr. pagini: 996+ 30 de planse color
Anul reeditarii: 2013
Format: 17/24
Coperti cartonate Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Istoria Romanilor, Volumul II. Daco-Romani, Romanici, Alogeni (Editia a II-a, revazuta si adaugita)

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.076 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.