Istoria Greciei si a Romei

DESCRIERE

Civilizatiile magnifice create de vechii greci si de vechii romani reprezinta cea mai importanta mostenire a lumii clasice. Cu toate acestea, povestile despre imperiile „civilizate“ ale grecilor si romanilor care au rezistat in fata barbarilor sunt departe de a fi adevarate. Tony Spawforth, cercetator apreciat, autor si colaborator la diverse publicatii si emisiuni TV, urmareste aceste civilizatii prin mai mult de sase milenii de istorie. Povestea lui ne dezvaluie ca civilizatia greaca si cea romana, in grade variabile, au fost surprinzator si in majoritate receptive la influente externe, mai ales venite din Orient.

De la aparitia civilizatiei miceniene in secolul al XVI-lea i.Hr., Spawforth urmareste drumul care ne duce prin apele vechii Egei spre zenitul statului elen si aparitia Imperiului Roman si a crestinismului si consecintele intemeierii primului califat. Plina de informatii provocatoare si cu un continut proaspat, este prima si singura lucrare accesibila care ne spune povestea extraordinara a lumii clasice in intregimea ei.

 

„Informata, informativa si extrem de placuta... O carte care aduce trecutul la viata.“ Peter Frankopan

„Un studiu binevenit despre doua dintre cele mai mari puteri ale vechii lumi mediteraneene si destinele lor impletite... Intr-o vreme cand educatia clasica este neglijata, aceasta reprezinta o introducere atragatoare si plina de informatii intr-o istorie care reverbereaza in evenimentele actuale.Kirkus Reviews

„Cu o deosebita agilitate, Spawforth combina materiale scrise, inscriptii si izvoare arheologice si ne ofera o intelegere nuantata asupra modului in care evolueaza civilizatiile.“ Michael Scott, autor al cartii Ancient Worlds

„O lectura interesanta, care ofera multe satisfactii.BBC History Magazine

 

TONY SPAWFORTH este profesor emerit de istorie antica la Universitatea Newcastle, prezentator de opt documentare de arheologie in seria Ancient Voices, la BBC2, si autor a numeroase carti, incluzand Greece and the Augustan Cultural Revolution.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0626 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.