Istoria culturii si literaturii universale pentru copii, Paul Magheru, Evrika Publishing

Istoria culturii si literaturii universale pentru copii, Paul Magheru, Evrika Publishing
-25%
Preț: 26,25 lei
35,00 lei (-25%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2021
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

„In afara de bunatate, adevarata si cea mai de seama podoaba a sufletului socot ca este la oricine dragostea de carte”. 

 

(Baldassare Castiglione, Curteanul)

 

 Istoria culturii si literaturii universale pentru copii s-a structurat de la sine in 11 capitole, cate curente artistice s-au succedat in evolutia lor istorica din antichitate pana azi. Dintr-un posibil, obisnuit indice de nume nu credem ca ar lipsi niciunul dintre cei mai importanti scriitori ai lumii, recomandati de programele si manualele scolare pentru invatamantul primar si gimnazial. (Din Cuvant inainte). 

 

O asemenea carte n-ar trebui sa lipseasca de pe rafturile niciunei biblioteci personale sau publice, unde isi poate gasi locul potrivit, ca un fel de enciclopedie ambulanta de istorie a culturii si   literaturii  universale pentru copii. (Din Postfata).

 

 

„Istoria culturii si literaturii universale pentru copii” este o lucrare accesibila mai ales copiilor, insa fara a se limita, ca adresabilitate, la acestia; structurata in 11 capitole, fiecare corespunzand curentelor literare esentiale pentru studiu si relevante in context socio-cultural si literar, dar si in unul care pune in prim-plan diversele metode de evaluare si examinare a cunostintelor copiilor din sistemele de invatamant de stat din zilele noastre - insa, cu siguranta, nu doar in acest cadru isi dovedeste utilitatea o carte precum Istoria culturii si literaturii universale.

 

Capitolele, in numar de 11, cum spuneam anterior, difera daca ne referim la dimensiune - s-a dorit nu o simetrie perfecta si vizuala, ci s-a urmarit acordarea spatiului necesar de manifestare si explicare pentru aceste curente in functie de impartirea in genuri, specii, subspecii, autori si alte personalitati importante pentru curentul in cauza, ba chiar in arii geografice relevante si, nu in cele din urma, pe tari ca exponente ale locurilor unde s-au nascut sau au inflorit curentele literare majore. De asemenea, contextul social-istoric in care sunt puse acestea este de un real ajutor cititorului - fie ca afla pentru prima oara aceste detalii, fie ca doar le recapituleaza facand apel la memorie - pentru ca astfel se poate explica mai logic si se poate retine modul in care viata de zi cu zi a unei cetati (in acceptiunea extrem de larga a termenului) poate si influenteaza ce se scrie si cum se face asta, ba chiar viata scriitorilor, modul lor de supunere sau revolta fata de conducere si norme sau legi scrise ori nescrise si asa mai departe.

 

Istoria culturii si literaturii universale pentru copii este varianta comprimata si explicata cat de succint s-a putut a lumii inconjuratoare in toata complexitatea acesteia: de la cuvantul scris si odata cu el, odata cu istoriile pe care le recladeste si le duce mai departe, se consolideaza si Istoria. Iar din ea se succed consecintele evidente, rasfrante asupra culturii si literaturii - acestea ajungand sa poata fi identificate cu usurinta, in termeni de curente si specii, dupa elementele-cheie prezente, dupa maniera scriitoriceasca, dupa preocupari si morala.

 

Format: A5

Pagini: 262

Data aparitiei: Mai 2021

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.070 sec
7.4.21
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.