Ion Galea, Dreptul tratatelor

Ion Galea, Dreptul tratatelor
-15%
Preț: 55,17 lei
64,90 lei (-14,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 480
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Dreptul tratatelor contine „reguli despre reguli”, normale si necesare in orice sistem normativ. In dreptul international de astazi, tratatele reprezinta mai mult decat un izvor de drept: ele dau viata normelor internationale pe care le cuprind, pun in miscare relatiile dintre state si ofera imaginea valorilor din societatea internationala.

Lucrarea de fata prezinta principalele repere in aceasta materie, incercand sa puna accentul pe unele elemente relevante pentru functionarea sistemului dreptului international– flexibilitatea, lipsa de formalism, importanta interpretarii pentru evolutia dreptului international. De asemenea, lucrarea incearca sa exemplifice elemente teoretice abordate cu aspecte practice din relatiile internationale si realitatile contemporane, cu accent pe practica Romaniei in materie de tratate.

Carte recomandata
Prof. univ. dr. Bogdan Aurescu: „Lucrarea va reprezenta un element util nu numai pentru studenti si masteranzi, dar si pentru practicieni: juristi, diplomati, functionari ai diferitelor institutii implicate in incheierea tratatelor. Dreptul international, in general, si dreptul tratatelor, ca sub-ramura instrumentala ce ofera perspectiva necesara asupra functionarii unuia din principalele izvoare de drept international, trebuie sa faca parte din si din din Romania.”

Din cuprins

    analiza in baza Conventiei de la Viena din 1969 cu privire la dreptul tratatelor intre state, dar si a legislatiei nationale in domeniu
    distinctia dintre tratate si actele neobligatorii din punct de vedere juridic   
    etapele incheierii tratatelor si elemente procedurale
    rezervele la tratate
    efectele si interpretarea tratatelor
    modificarea, durata si incetarea tratatelor
    nulitatea si succesiunea la tratate
    aplicarea tratatelor in dreptul intern

Puncte forte

    elementele teoretice sunt exemplificate cu aspecte practice din relatiile internationale
    se pune accent pe practica Romaniei in materie
    sunt prezentate regulile de interpretare a tratatelor
    corelarea aspectelor de drept international cu legislatia nationala
    exemple referitoare la formularea clauzelor finale sau la dificultati intalnite in calificarea unor documente
    anexe cuprinzand principalele acte incidente in domeniu si instrumente importante pentru practica functionarilor din diferitele institutii implicate in incheierea tratatelor

Nr. de pagini: 480
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.114 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.