Ion Fulga. Progrese in domeniul medicamentului

Ion Fulga. Progrese in domeniul medicamentului
-10%
Preț: 15,12 lei
16,80 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2003
Categoria: Farmacologie

DESCRIERE

Prezentare: Cartea este o prezentare selectiva a unor noutati in domeniul medicamentului, cu mentiunea ca vorbind despre noutati s-au luat in considerare numai acele medicamentele de curand autorizate pentru a fi puse pe piata. In ceea ce priveste progresele realizate de anul 2002 in domeniul medicamentului, acestea sunt apreciate in lucrarea de fata tocmai prin prisma progreselor aduse de autorizarile emise de EMEA ( European Medicines Evaluation Agency), agentie infiintata de Uniunea Europeana, al carei rol este sa avizeze si sa supravegheze acele substante chimice care nu au mai fost niciodata administate la om ca medicamente si, in acelasi timp, sa minimalizeze diferentele iminente la nivel european. Medicamentele analizate in acest cadru sunt: anakinra, trioxidul de arsenic, bimatoprost, bosentan, drotrecogin alfa, epoetin delta, ertamenem, etoricoxib, fondaparinux, memantine, oseltamivir, parecoxib, pegfilgastim, peginterferon alfa-2a, pegvisomat, tadalafil, tenofovir, travoprost, voriconazole, ziprasidone.

Cuprins: Noutati in domeniul medicatiei antipsihotice. Ziprasidona, un medicament care ar putea raspunde la o intrebare. O noua abordare terapeutica a bolii Alzheimer. Memantina, primul blocant al receptorilor NMDA. Bosentanul, primul blocant al receptorilor endotelinici. Anakinra, un blocant al receptorilor interleukinei 1. Pegvisomat, un blocant al receptorilor pentru somatotropina. Influentarea controlului hematologic. Factori de crestere. Trioxid de arsenic. Drotrecogin alfa, proteina C activata ca medicament. Fondaparina, prima heparina sintetica sau heparina cu greutate moleculara mica. Noi modalitati de interferare medicamentoasa a functiei derivatilor acidului arahidonic. Noi inhibitoare selective de COX2, o prostaglandina si o prostamida. Noutati in domeniul medicatiei antimicrobiene. Antivirale, un interferon, un antibacterian si un antifungic. Tadafil, un nou medicament pentru tratamentul disfunctiei erectile. Cateva interferente intre unele izoenzime ale citocromului 450 si medicamente. Scurta prezentare a medicamentelor analizate.

Adresabilitate: Farmacologi, farmacisti, medici de diferite specialitati.

Nr. de pagini: 176
Anul aparitiei: 2003

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.