Introducere in metodologia cercetarii sociologice

Introducere in metodologia cercetarii sociologice
-18%
Preț: 26,03 lei
31,74 lei (-17,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE


Metodologia de cercetare se bazeaza de regula pe cunoasterea deja verificata si pe povestile de succes dintr-un anumit domeniu. Acest fapt poate stimula activitatea de cercetare in cazul unora, dar risca si sa blocheze imaginatia creatoare sau elaborarea de noi alternative teoretice in cazul altora. Urmarind sa raspunda cerintei de a contribui la promovarea unei sociologii cit mai imaginative, care sa reflecte configurarile societatii actuale, volumul propune analize critice si abordari alternative ale metodologiilor sociologice. Intrucit sociologia nu poate fi pe deplin independenta de alte stiinte sociale, abordarile metodologice prezentate au si caracter interdisciplinar, incluzind elemente comune economiei, stiintei politice, psihologiei sau istoriei. Analizele si informatiile prezentate sint menite sa ofere sociologilor– cercetatori, practicieni sau studenti–, dar si celor care lucreaza in alte domenii ale stiintelor sociale o sinteza critica si o deschidere necesara catre cele mai actuale moduri de constructie teoretica in sociologie si de actiune practica in lumea sociala.
 
Din cuprins:
Metodologia cercetarii: intre teorie si normativitate• Orientari ale practicii metodologice• Geneza proiectului metodologic• Referinte ontologice ale analizei sociale• Investigatia empirica si analiza datelor• Implicatii metodologice ale schimbarilor unor presupozitii teoretice• Explicatia in sociologie. O abordare metateoretica
ANUL APARITIEI:    2013
NUMAR PAGINI:    280
FORMAT:    160x235

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.068 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.