Întrebări despre ziua de mâine. Psihanaliză şi deconstrucţie

Întrebări despre ziua de mâine. Psihanaliză şi deconstrucţie
-20%
Preț: 13,52 lei
16,90 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-8291-48-8
Editura:
Anul publicării: 2003
Pagini: 264
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

"Ziua de mâine oare din ce va fi plămădită?", se întreba Victor Hugo într-unul dintre poemele din Cântecele amurgului. Iar în introducere, sublinia: "Totul, astăzi, în idei şi în lucruri, în societate şi în individ, se află într-o stare de crepuscul. De ce natură este acest crepuscul? şi ce anume îi va urma?" Acesta a fost punctul nostru de pornire. Rod al unei îndelungate istorii, al cărei prim moment datează de acum treizeci de ani, dialogul de faţă răspunde definiţiei clasice a genului din filosofie şi din studiile umaniste în general: un schimb de idei a cărui logică se construieşte pe parcursul a două discursuri care se intersectează fără a fuziona vreodată şi care îşi răspund fără a se opune.
Se enunţă, în felul acesta, diferenţe, puncte de convergenţă, descoperiri ale fiecăruia de către celălalt, surprize, întrebări; pe scurt, un fel de complicitate lipsită de complezenţă.

Titlul original: De quoi demain. Dialogue
Publicată de: Librairie Artheme Fayard et Editions Galilee, Paris, 2001
Limba originală: franceză
Traducere: Bogdan Ghiu

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.066 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.