Inteligenta spirituala

Inteligenta spirituala
-30%
Preț: 18,20 lei
26,00 lei (-30%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Inteligenta spirituala nu contribuie doar la implinirea unei persoane, ci si la dezvoltarea culturilor si a popoarelor. Orice fiinta umana, din orice comunitate, dispune de o inteligenta spirituala care nu se subscrie unei anumite dogme religioase. Mai mult, toate fiintele umane au inscrise in codul genetic dorinta de a realiza ceva in viata si nevoi spirituale precum fericirea, starea personala de bine si aprecierea frumusetii si  a culturii. In contextul crizei spirituale care ne afecteaza in prezent, dezvoltarea inteligentei spirituale deschide noi si nebanuite orizonturi in insasi devenirea noastra ca fiinte umane.

    Aceasta carte incearca sa explice puterea inteligentei spirituale, modul in care poate fi cultivata si beneficiile pe care le aduce pentru dezvoltarea vietii umane. Exploreaza, de asemenea, in profunzime, consecintele dramatice, individuale si colective, ale neglijarii acestei valente specifice omului.

    In plus, valoarea practica a cartii rezida in faptul ca publicul cititor este invitat sa-si construiasca strategii pentru a educa si stimula inteligenta spirituala in noile generatii, pentru ca o educatie completa trebuie s-o includa in mod obligatoriu.

    Francesc Torralba Roselló s-a nascut la Barcelona (15 mai 1967). A studiat filozofia la Universitatea din Barcelona si teologia la Facultatea de Teologie din Catalonia, iar ulterior si-a continuat studiile la Universitatea din Copenhaga, unde a invatat daneza pentru a-si putea scrie teza de doctorat in filozofie despre Søren Kierkegaard. Teza de doctorat in teologie, pe tema gandirii antropologice a teologului catolic Urs Von Balthasar, a fost sustinuta 1997. Pe parcursul traiectoriei sale profesionale a fost distins cu numeroase premii, a publicat peste 70 de carti de filozofie pe diverse teme si este prezent in mass-media din Catalonia.

    In prezent este profesor la Universitatea Ramon Lull din Barcelona si tine cursuri si seminarii la multe alte universitati din Spania si America de Sud.

    Preda Istoria filozofiei contemporane si Antropologie filozofica si-si alterneaza activitatea la catedra cu meseria de scriitor. Tine cursuri in intreaga tara si participa la congrese nationale si europene.

    Gandirea sa, cu vadite origini crestine, este orientata spre antropologia filozofica si etica. Este specializat in filozofia lui Søren Kierkegaard, a carui opera a tradus-o din daneza in catalana si este foarte familiarizat cu gandirea lui Friedrich Nietzsche.Numar pagini:288
Anul aparitiei:2013

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.081 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.