Institutii de drept penal. Infractiunea. Pedeapsa. Raspunderea penala. Sinteze si grile

Institutii de drept penal. Infractiunea. Pedeapsa. Raspunderea penala. Sinteze si grile
PRP: 42,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 36,47 lei
Diferență: 6,43 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

Lucrarea isi propune sa trateze intr-o maniera cat mai practica institutiile fundamentale ale dreptului penal, institutii ce sunt studiate in toate programele educationale de licenta ale facultatilor de drept. Limbajul juridic utilizat se pliaza pe nevoile studentilor de a avea un material de studiu care sa trateze interpretari doctrinare intr-o maniera cat mai clara. Avand in vedere experienta profesionala a autorului, lucrarea dispune de exemple practice, diverse si din abundenta, ce se regasesc dupa expunerea teoretica a institutiilor de drept penal.

A doua parte a lucrarii isi propune sa ajute studentii in verificarea cunostintelor teoretice prin punerea la dispozitie a unui set de grile deschise asemeni celor intalnite in cadrul examenelor de admitere in profesie. Grilele urmaresc intocmai ordinea si tematica informatiilor expuse in partea teoretica.

Autorul despre lucrare

Fiind conceput ca un suport de curs pentru studenti, in cuprinsul manualului se fac trimiteri la alte lucrari de referinta (manuale, tratate, monografii), pentru cei interesati sa aprofundeze subiectele tratate. Totodata, in lucrare sunt prezentate cele mai relevante opinii exprimate in legatura cu problematica analizata. De asemenea, sunt examinate deciziile pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie – hotarari Preliminare –, precum si deciziile Curtii Constitutionale pronuntate de la intrarea in vigoare a Codului penal si pana in prezent.

Din cuprins

• Infractiunea
• Institutia pedepsei
• Raspunderea penala

Puncte forte

• exemple practice
• exprimare sistematica si succinta
• 120 grile urmate de un tabel ce contine raspunsurile corecte
• note de subsol cu privire la explicatii sau surse din legislatia in vigoare
• ample referinte bibliografice

Despre autor

Daniel Gradinaru este judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala; doctor in drept; Formator la Scoala Nationala de Grefieri; Formator INM

 

Anul aparitiei: 2018
Numar pagini: 176

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1015 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.