Ierarhul Miron Cristea. Patriarhul Marii Uniri

Ierarhul Miron Cristea. Patriarhul Marii Uniri
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 174
Format: 17.5X24.5 cm
Categoria: Religie

DESCRIERE

Intru eternizarea fericitului eveniment al unirii nationale a tuturor romanilor, sa se ridice in capitala tarii, drept monument, o mareata biserica a mantuirii. Traim zile glorioase, incat ne putem considera cea mai fericita dintre generatii. Biserica Mantuirii Neamului trebuie sa se ridice cu ajutorul imbelsugat al tarii intregi si cu ajutorul darnic al fiecarui cetatean si fiu al Bisericii noastre romanesti. Deci si sfanta biserica, care dorim a se inalta intru amintirea acestui stralucit eveniment, se cuvine sa fie un monument vrednic de telul maret ce l-am atins, ca un simbol al unitatii de neam si de credinta”

Din Cuvantarea Mitropolitului Primat Miron Cristea in cadrul sedintei festive a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, in Catedrala Mitropoliei Ungrovlahiei (10/23 mai 1920)

Ajuns atat de sus, el [Patriarhul Miron Cristea] s-a aratat vrednic de inceputurile sale prin aceea ca trufia nu i s-a apropiat de suflet”.

Nicolae Iorga

„Ardelean, nascut la Toplita, in 18 iulie 1868, primind la Botez numele de Ilie, avand o cultura teologica, filologica si filosofica solida, dobandita
in tara si strainatate, primul Patriarh al Romaniei, Miron Cristea, s-a impus in istoria? arii si a Bisericii noastre prin trei calitati remarcabile:
mare luptator pentru libertatea si demnitatea romanilor transilvaneni si pentru unitatea poporului roman, bun organizator al vietii bisericesti si promotor al
demnitatii Bisericii Ortodoxe Romane pe plan international”.
† Daniel,
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane


ISBN: 978-606-29-0253-7

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.067 sec
7.4.16
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.