Heinz Kohut, Psihologia Sinelui - Prelegerile de la Institutul de Psihanaliza din Chicago

Heinz Kohut, Psihologia Sinelui - Prelegerile de la Institutul de Psihanaliza din Chicago
-20%
Preț: 52,00 lei
65,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 596
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Psihologia Sinelui, intemeiata de Heinz Kohut, este una dintre cele mai importante orientari din psihologia, psihoterapia si psihanaliza contemporana.

 Pornind de la tulburarile narcisice de personalitate, frecvente in clinica sa din America anilor’50, Kohut se distanteaza de teoria pulsiunilor elaborata de Freud pe baza tratarii nevrozelor, foarte raspandite in Europa inceputului de secol.

In centrul psihologiei sinelui se va afla linia narcisica a dezvoltarii psihice, pe care Kohut o considera prioritara. Sinele, obiectele sinelui, oglindirea, transferul narcisic iau locul principalelor concepte freudiene. Importantele modificari teoretice se concretizeaza in innoiri ale tehnicii, intre care privilegierea empatiei in raport cu interpretarea se situaza pe primul plan.


Sintetizand intreaga conceptie a lui Kohut, prelegerile interactive sustinute de el la Chicago la mijlocul anilor’70 se adreseaza psihoterapeutilor, psihiatrilor, psihologilor, precum si tuturor celor interesati de cunoasterea de profunzime a omului.

Heinz Kohut (1913–1981), psihiatru si psihanalist, a predat la Universitatea din Chicago si a fost presedinte al Asociatiei Americane de Psihanaliza si vicepresedinte al Asociatiei Psihanalitice Internationale. Cartile sale cele mai importante sunt: The Analysis of the Self (1971), The Restoration of the Self (1977) si How Does Analysis Cure? (1984).

Paul Tolpin si Marian Tolpin sunt psihanalisti formatori si supervizori la Institutul de Psihanaliza din Chicago.

Nr. de pagini: 596
Anul aparitiei: 2016

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.085 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.