Harta de drumetie a Masivului FELEACU. SCHUBERT AND FRANZKE

Harta de drumetie a Masivului FELEACU. SCHUBERT AND FRANZKE
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2021

DESCRIERE

Masivul Feleacu, cunoscut si ca Dealurile Feleacului, este un prag intre Muntii Apuseni si Depresiunea Transilvaniei. Este delimitat la nord de Dealurile Clujului si Dejului prin Raul Somesul Mic; la est de Campia Transilvaniei prin Valea Zapodie, Valea Martinesti si Valea Racilor; la sud si vest prin Valea Hasdate si Valea Fenes (de-a lungul acestor vai s-a format Depresiunea Vlaha - Hasdate).

Masivul Feleacu reprezinta o magura de sisturi cristaline bine ascunse de formatiuni sedimentare miocene - oligocene. In masiv domina nisipurile sarmatiene si argile, in care prin diageneza s-au format concretiunile grezoase de Feleac, numiti si trovanti (pietre rotunde). Sisturile cristaline apar pe suprafata numai pe cele mai inalte varfuri ale masivului.

Cele mai importante puncte altimetrice din Masivul Feleacu sunt: Vf. Peana 832 m, Vf. Magura 824 m, Vf. Recea 759 m si Dl. Feleacului 744 m. Din punct de vedere turistic, Masivul Feleacu este important pentru turism pedestru si ciclist pentru locuitorii municipiului Cluj-Napoca. Cele mai importante locuri de vizitat sunt: Padurea Faget (Bükk) cu multe poteci si izvoare, zona Cetatea Fetei cu ruina de cetate, Vf. Magura cu belvederea spre Muntii Apuseni, Valea Caprioarei (nemarcat) cu multi trovanti in albie, precum si rezervatiile din masiv.

Harta Masivul Feleacu poarta indicativul MN28, ceea ce-nseamna ca este al douazeci si optulea numar din colectia „Muntii Nostri”.

Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere si s-a tiparit pe hartie rezistenta la umiditate. Este usor de citit si simplu de utilizat datorita stilurilor de reprezentare cartografice, specifice firmei Schubert & Franzke si datorita structurarii practice ale informatiilor. Totul este la indemana, exact acolo unde este necesar, fiind utila atat pasionatilor de drumetii cat si profesionistilor.

Toate traseele au fost parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise in detaliu in limbile romana si engleza. Fiecare traseu are o caseta tehnica cu informatii necesare. Harta contine si un caroiaj UTM, un sistem de coordonate metric, fiind util in masurarea rapida a distantelor pe harta.

Aplicatiile disponibile pe platformele iOS si Android vor risipi aura nostalgica a hartii, conferind produsului complexitatea tehnica obligatorie secolului in care traim.

Sa va bucurati de aceasta harta, sus pe culmile insorite ale Masivului Feleacu,  scrutand in zare culmile vecine, cele care vor da in curand numele urmatoarelor harti din colectia „Muntii Nostri”.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.066 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.