Guvernanta Uniunii Europene. Abordari actuale

Guvernanta Uniunii Europene. Abordari actuale
-18%
Preț: 22,07 lei
26,92 lei (-18,02%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE


Se poate vorbi despre o teorie a guvernantei in acceptiunea de teorie a integrarii aplicabila spatiului european? Poate practica guvernantei sa constituie o modalitate de aprofundare a integrarii europene? Lucrarea isi propune sa raspunda acestor intrebari printr-o analiza detaliata a conceptului de guvernanta. Pe baza a numeroase studii din domeniu, sint sistematizate semnificatiile acestuia si sint prezentate diferite moduri de interpretare a relatiei dintre guvernanta si guvernare– doua concepte carora discursul politic actual le atribuie acelasi sens–, precum si implicatiile guvernantei asupra mai multor tipuri de actori. Originalitatea demersului consta in asocierea guvernantei multinivel cu guvernanta in retea, cu scopul de a cristaliza o optiune teoretica in masura sa reflecte experienta europeana contemporana. Adresat deopotriva studentilor, profesorilor si specialistilor, volumul contribuie la racordarea dezbaterilor romanesti la cele europene si internationale pe marginea guvernantei europene.

Din cuprins:
Teoriile integrarii europene. Concepte si analiza• O dezbatere importanta: teoria relatiilor internationale, politica comparata si studiile despre Uniunea Europeana• Analiza conceptului de guvernanta• Guvernanta in cazul studiilor despre Uniunea Europeana• Doua aspecte ale guvernantei• Guvernanta multinivel• Guvernanta in retea• Implicatii ale guvernantei•„Getting out of the box”: reflectii succinte asupra unor concepte politice clasice• Uniunea Europeana, incotro?


ANUL APARITIEI:    2013
NUMAR PAGINI:    240
FORMAT:    160x235

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.077 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.