Gurdjieff reconsiderat. Viata. Invataturile. Mostenirea - Prefata de Cynthia Bourgeault

Gurdjieff reconsiderat. Viata. Invataturile. Mostenirea - Prefata de Cynthia Bourgeault
-10%
Preț: 54,00 lei
60,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2020
Categoria: Filosofie

DESCRIERE

Traducerea a fost efectuata de o echipa a Institutului Gurdjieff din Romania, compusa din: Cantemir Mambet (traducere si coordonare), Cristina Mambet, Maria Pirvu, Alexandru Ciubotaru

Proiect editorial aparut sub egida Institutului Gurdjieff din Romania


„Mai mult decat Gurdjieff reconsiderat, aceasta carte este Gurdjieff redescoperit. Sunt date la o parte zvonurile, umbrele, repetarile circulare ale unui criticism vag si nedocumentat. Descoperim un om de o umanitate infinita. Gurdjieff era un om inaintea timpurilor sale. Gandirea sa extrem de inovativa, invatatura sa atotcuprinzatoare, muzica si Miscarile sale sunt aur pur si lumina pura pentru vremurile noastre tulburi.” (Basarab Nicolescu, autor al lucrarii From Modernity to Cosmodernity)

* * *

„Daca lui Gurdjieff i s-ar arata aceasta lucrare, probabil ca nu ar spune, ca in cazul lui P. D. Ouspensky, «Bun jurnalist!», ci mai degraba «Aah... gandire obiectiva!». Sau pur si simplu «Bravo!». Mai mult decat o reconsiderare, aceasta carte este o binevenita reincepere de la zero care reinnoieste perspectiva asupra lui Gurdjieff. Ideea geniala este aceea de a face apel la exemplele lui Pitagora si Diogene pentru a aduce lumina asupra radacinilor si fortei acestui om si a invataturii sale.” (Alexandre de Salzmann, Presedinte al Institutului G. I. Gurdjieff, Paris)

* * *

„Aceasta lucrare este exceptional de bine scrisa, intr-un stil limpede, cu o exprimare dintr-o bucata si un sens clar. Este mai mult decat o excelenta introducere facuta lui Gurdjieff in randul cititorilor care stiu putine despre el sau munca lui; de fapt, este atat Gurdjieff considerat, cat si reconsiderat.” (Paul Beekman Taylor, autor al lucrarii The Philosophy of G. I. Gurdjieff)

* * *

„Literat deosebit, cu o cunoastere de o amplitudine coplesitoare a traditiei intelectuale occidentale, Roger Lipsey este de departe omul potrivit pentru aceasta lucrare.” (Cynthia Bourgeault)

* * *

„Gurdjieff avea un simt nativ de solidaritate cu oamenii obisnuiti, care stiu cum sa faca ceva bine. Uneori vorbea despre a baga oamenii «in galosi», o expresie ruseasca insemnand ca ei gresisera cumva si ca nu meritau nimic mai bun. Nu era cel mai bun loc in care sa te afli. «Pot sa bag pe oricine in galosi», spunea el membrelor «Funiei», «spiritualisti, ocultisti, teosofi, pe toti… Dar inca nu stiu cum sa bag in galosi cizmar, tamplar.»” (Roger Lipsey)

* * *

G. I. GURDJIEFF (1866-1949), scriitor, pedagog si coregraf, a fost unul dintre cei mai originali si provocatori invatatori spirituali ai Occidentului modern. A fost in legatura cu multi artisti si ganditori importanti, incluzandu-i aici pe arhitectul Frank Lloyd Wright si pe scriitoarea Katherine Mansfield. De asemenea, a influentat profund sute de elevi. Totusi, pentru mult timp, din cauza unor atacuri miselesti, facute de oameni neinformati, in cea mai mare parte dupa moartea lui, a fost dispretuit de principalele cercuri intelectuale si acuzat de sarlatanie. Lucrarea Gurdjieff reconsiderat, publicata cu ocazia a saptezeci de ani de la moartea lui Gurdjieff, restabileste adevarul despre acest personaj important, portretizand un Gurdjieff cu prezenta umana, un ganditor sofisticat si un mistic veritabil. Folosind un impresionant numar de surse publicate si nepublicate, elogiatul scriitor Roger Lipsey face o explorare a calatoriilor de instruire ale lui Gurdjieff in Asia Centrala, a faimoasei sale institutii din Franta, destinata invataturii, a dezvoltarii de catre Gurdjieff a dansurilor si muzicii, iar mai presus de toate, a evolutiei continue si fascinante a lui Gurdjieff, ca invatator spiritual.

* * *

ROGER LIPSEY este biograf, istoric de arta, traducator si participant la invatatura lui Gurdjieff timp de mai mult de cincizeci de ani. Printre cele mai recente lucrari ale sale se afla cartea Hammarskjöld: A Life, care a fost unanim apreciata drept biografia completa a lui Dag Hammarskjöld. Lipsey aduce lucrarii Gurdjieff reconsiderat amploarea si obiectivitatea unui profesor-autor veteran si caldura unei indelungate familiaritati cu viata, invataturile si mostenirea lui G. I. Gurdjieff.


    An aparitie: 2020
    ISBN/ISSN: 978-606-797-590-1
    Format: 14, 5x20, 5cm
    Pagini: 506

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.073 sec
7.4.16
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.