Grigore Alexandrescu, Meditatii si elegii - Satire si fabule

Grigore Alexandrescu, Meditatii si elegii - Satire si fabule
-17%
Preț: 12,45 lei
15,00 lei (-17%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2012
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

„Prin Fabule, splendid inventar de caractere, de scene din viata sociala si politica, descrise cu profunda intuitie a moralistului, ajutata de un simt artistic superior, clasicul – aliat, de fapt, cu adeptul Secolului Luminilor– triumfa asupra romanticului. Creatia moralistului Alexandrescu, admirata si de contemporani, si de urmasi, nu-si afla succesori mai insemnati [...]. Poezia interioritatii, a sufletului tumultuos care cauta si se cauta in permanenta pe sine, poezia reflexivitatii autentice se naste la noi odata cu Grigore Alexandrescu.
 
La fel si acuta constiinta a scrisului inteles ca arta si ca efort [...], iar nu ca produs al spontaneitatii ocazionale. Mai putin productiv decat majoritatea poetilor din generatia sa– exceptandu-l, bineinteles, pe Vasile Carlova, intrat in istoria literaturii romane cu doar cinci poezii–, Grigore Alexandrescu este, in schimb, cel mai, artist. Nu practica scrisul ca pe o indeletnicire destinata intervalelor de otium domestic ori de agreabila vilegiatura, ci scrie dintr-un sentiment al datoriei fata de lumea in care traieste si, totodata, cu o limpede constiinta a datoriei fata de pagina scrisa. Grigore Alexandrescu nu este un, poet de duminica, ci un Poet pur si simplu.“ - Bianca Burta-Cernat

Anul aparitiei: 2012

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

4,00 lei
5,00 lei (-20%)
10,50 lei
14,00 lei (-25%)
5,25 lei
7,00 lei (-25%)
7,23 lei
9,90 lei (-26,97%)
3,60 lei
4,00 lei (-10%)
7,60 lei
8,00 lei (-5%)
Created in 0.094 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.