Gravitatie - Svetlana Carstean

Gravitatie - Svetlana Carstean
-20%
Preț: 13,87 lei
17,34 lei (-20,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Poezie

DESCRIERE

E cineva care n-o cunoaste pe Svetlana Carstean? Exista vreun cititor de poezie care n-a citit cartile parintilor, iubirii si singuratatii din Floarea de menghina? Mai e cineva care nu asteapta, deja de ani buni, cea de-a doua carte a Svetlanei, de preferinta rhomanul, cum se poarta acum, cum ni se cere si cum sintem impinsi sa facem? Daca, totusi, mai e cineva care n-o cunoaste pe Svetlana Carstean (iar cine o cunoaste, de obicei o cunoaste mai bine decit se cunoaste ea insasi), cineva care nu i-a citit minunatul volum de debut ce a luat si a meritat toate premiile literare ale lui 2008, cineva care nu i-a asteptat rhomanul, ei bine, chiar si acel cineva, fara prejudecati si asteptari constringatoare, va intelege aparitia fireasca a noului volum de poezie Gravitatie. Carte a greutatii si a harului, Gravitatie e un perfect mecanism al inaltarii, al levitarii, al vulnerabilitatii rascumparate, al d. u. r. e. r. i. i., revolutiilor si resurselor afective („cine nu e mingiiat nu exista”), al iubirii materne. Dar mai e ceva: e ultima carte (jucata) a poeziei. Ea raspunde– intr-un fel inconfundabil, inegalabil si inenarabil– la intrebarea: cit ma poate ridica de la pamint poezia? Pe Svetlana Carstean a dus-o„in gradina de liliac de dincolo de riu”, unde Alejandra Pizarnik gasea tara poeziei adevarate. In Tara Gravitatie totul e inocent, totul e, din nou, perfect invelit de ultimul acoperamint al poeziei.


Simona Sora
Svetlana Carstean (n. 1969, Botosani) a absolvit Facultatea de Litere si masterul de teoria literaturii din cadrul Universitatii Bucuresti. Membru cofondator al cenaclului Central, Svetlana Carstean a debutat in volumul colectiv Tablou de familie (Editura Leka-Brancus, 1995), alaturi de Cezar Paul-Badescu, T. O. Bobe, Mihai Ignat, Razvan Radulescu si Sorin Ghergut. Volumul de debut individual, Floarea de menghina (Cartea Romaneasca, 2008), a avut parte de o primire excelenta din partea criticii si a fost recompensat cu Premiul pentru Debut in Poezie al Uniunii

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

27,74 lei
36,99 lei (-25,01%)
Created in 0.078 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.