Gilles Deleuze, Mii de platouri

Gilles Deleuze, Mii de platouri
-17%
Preț: 40,67 lei
49,00 lei (-17%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2013
Pagini: 696
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

"Dupa faza polemica reprezentata de Anti-Oedip, Deleuze si Guattari publica in 1980 o carte de o bogatie si de o originalitate a caror explorare este departe de a se fi incheiat: Mii de platouri. Aceasta a doua parte a proiectului Capitalism si schizofrenie constituie, dupa faza critica reprezentata de Anti-Oedip, partea lui constructiva, pozitiva.”

François Dosse

„Cartea pe care as lua-o pe o insula pustie pentru ca este o carte nu inumana sau supraumana, ci aproape anumana. O masina multipla cu multiple deveniri.”

Isabelle Stengers

Mii de platouri este o carte-epoca, adica o carte in curs, in desfasurare, in devenire, o carte care nu inceteaza sa devina realitate mondiala, principala carte culta, icon si chiar fetis a epocii actuale. Mii de platouri este o carte derutanta, cu concepte cu atat mai inselatoare si mai expuse contrasensurilor din toate directiile cu cat realizeaza o intolerabila„rescriere a istoriei” din perspectiva unor stiinte„nomade” reprimate de aparitia statului si, in felul acesta, o repolitizare a cunoasterii si o resubiectivare a politicului pentru vremurile noastre ambigue. Mii de platouri nu este Capitalul sau Manifestul vreunui partid, ci un toolbox anti-sistem care propune nu numai noi concepte filosofice si operationale (precum deja atat de celebrele platou, asamblaj, teritoriu-deteritorializare-reteritorializare, deveniri, linii de fuga, nomadism, spatiu neted/striat, masina de razboi/aparat de stat etc.), ci si noi modalitati si categorii alternative de formare a conceptelor insesi. Dupa atatea decenii de Capitalism si schizofrenie, lumea contemporana se transforma tot mai mult intr-un arhipelag miscator de mii de platouri de„ocupare”. Mii de platouri reface legatura dintre Mai 68 si actualele miscari„Occupy” trecand prin„autonomismul” italian din anii’70 ai secolului trecut si prin teoriile„capitalismului cognitiv”.

Bogdan Ghiu

Nr. de pagini: 696
Anul aparitiei: 2013
Autori: Gilles Deleuze si Felix Guattari

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.103 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.