Ghid complet de pregatire pentru BAC 2023 - Geografie

Preț: 96,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

DESCRIERE

Descriere - Geografie. Bacalaureat. Teme recapitulative. 30 de teste dupa modelul M.E.

 

 

Lucrarea de fata este ghidul complet al pregatirii examenului de bacalaureat pentru absolventii de liceu care sustin proba E. c) a examenului de bacalaureat la disciplina Geografie, fiind elaborat de profesori de specialitate remarcabili.

Aceasta cuprinde:

Programa de bacalaureat pentru disciplina Geografie

Teme recapitulative, care acopera intreaga programa de bacalaureat

30 de variante de teste, dupa modelul M.E.N., insotite de sugestii de rezolvare.

Testele si temele recapitulative din aceasta lucrare cuprind numeroase tipuri de itemi, folositi alternativ: itemi obiectivi (itemi

de tip pereche, itemi de grupare, itemi cu alegere multipla), itemi semiobiectivi (itemi de completare), precum si itemi subiectivi (itemi de tip eseu structurat). Si pentru ca harta reprezinta un element esential al geografiei, un loc important in cuprinsul lucrarii il reprezinta itemii cu suport cartografic. Prezenta sugestiilor de rezolvare faciliteaza pregatirea individuala a elevilor, dar aceasta lucrare poate fi folosita cu randament maxim si la orele de pregatire a bacalaureatului de la scoala.

Cu speranta ca aceasta culegere va fi cu adevarat de ajutor in pregatirea acestui prim examen de maturitate si competenta, uram tuturor MULT SUCCES!

Pentru pregatirea integrala a examenului de bacalaureat la aceasta disciplina, Editura Paralela 45 va recomanda sa utilizati si:

_MEMORATOR DE GEOGRAFIE PENTRU LICEU

_ROMANIA. ATLAS GEOGRAFIC SCOLAR

Nr. pagini: 216

Format: 20x26

Anul aparitiei: 2022

Descriere - Bacalaureat Geografie 2023. Sinteze. teste, rezolvari

 

Lucrarea a fost evaluata aprobata pentru a fi utilizata in unitatile de invatamant preunivcrsitar de MEN prin ORDINUL 3022/08 01 2018

Lucrarea este structurata in doua parti:

1. Sintezele continuturilor si evaluari la fiecare continut.
2. Teste finale si raspunsuri (100 teste si raspunsuri).

In comparatie cu vechea lucrare sintezele temelor din programa de bacalaureat sunt mult imbunatatite continand si harti care sa faciliteze incadrarea in spatiu a informatiilor si o mai buna fixare a cunostintelor. Hartile au fost realizate in bune conditii grafice si contin numai informatiile solicitate de programa. De asemenea au fost incluse teste la finalul fiecarui continut care sa asigure o autoevaluare a performantelor fiecarui elev, si sa ofere informatii pentru organizarea, in continuare, a procesului de invatare.

Lucrarea Geografie (Romania, Europa, Uniunea. Europeana), sinteze, teste si rezolvari^ este un auxiliar didactic destinat pregatirii elevilor pentru examenul de bacalaureat. Este o editie imbunatatita a lucrarii anterioare elaborate de autori.

Prezenta lucrare reprezinta un util instrument de lucru pentru absolventii de liceu care aleg sa sustina examenul de bacalaureat la geografie dar si pentru cadrele didactice. Ea respecta programa de geografie - clasa a XII-a, precum si Programa si modelele de subiecte pentru examenul de bacalaureat.

Autorii au gandit si elaborat aceasta lucrare pentru a permite o invatare pe parcursul intregului an scolar. Ea cuprinde, in prima parte, continuturile din programa de bacalaureat precum si teste la finalul fiecarui continut care asigura o autoevaluare a performantelor fiecarui elev si care sa ofere informatii pentru organizarea procesului de A? invatare. In partea a doua contine 100 de teste finale cu rezolvari ale caror intrebari cuprind practic toata informatia din continuturile prevazute de programa.

Pentru asigurarea reusitei la examenul de bacalaureat recomandam candidatilor, mai intai, insusirea fiecarui continut si a exercitiului de evaluare si apoi rezolvarea testelor finale. in cazul in care se constata erori ale elevului m rezolvarea testelor finale se impune reparcurgerea continuturilor.

Cu convingerea ca insusirea continuturilor si rezolvarea testelor din aceasta lucrare pot asigura reusita la examen, va uram mult succes.

Cuprins:

A. EUROPA SI ROMANIA - ELEMENTE GEOGRAFICE DE BAZA

Spatiul romanesc si spatiul European
Evaluare

Elemente fizico-geografice definitorii ale Europei si ale Romaniei
Relieful Euopei
Evaluare
Relieful Romaniei
Evaluare
Clima Europei
Evaluare
Clima Romaniei
Evaluare
Hidrografia Europei
Hidrografia Romaniei
Evaluare
Invelisul biopedageografic
Evaluare
Resurse naturale
Elemente de geografie umana ale Europei si ale Romaniei
Harta politica a Europei si Romaniei
Evaluare
Sistemul de orase al Europei si Romaniei
Evaluare
Activitati economice (Europa si Romania)
Tarile vecine Romaniei

B. ROMANIA SI UNIUNEA EUROPEANA

Formarea Uniunii Europene si evolutia integrarii europene. Caracteristici geografice, politice si economice actuale ale Uniunii Europene
Statele Uniunii Europene
Teste finale
Bibliografie

Nr. pagini: 350

Format: 21x26

Anul aparitiei: 2022

Descriere - Geografie. Miniatlas pentru pregatirea bacalaureatului: Europa - Romania - Uniunea Europeana. Probleme fundamentale

Lucrarea contine 14 harti realizate conform programelor scolare in vigoare (Programa scolara de Geografie pentru clasa a XII-a, Programa de Geografie pentru Bacalaureat), pentru a veni in intampinarea elevilor care se pregatesc pentru bacalaureat.

Nr. pagini: 16

Anul aparitiei: 2022

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0721 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.