Geto-dacii din bazinul superior si mijlociu al raurilor Dambovita si Ialomita

Geto-dacii din bazinul superior si mijlociu al raurilor Dambovita si Ialomita
Preț: 19,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Geto-dacii din bazinul superior si mijlociu al raurilor Dambovita si Ialomita. Prezentare - Geto-dacii din bazinul superior si mijlociu al raurilor Dambovita si Ialomita. Geto-dacii din bazinul superior si mijlociu al raurilor Dambovita si Ialomita

Tema"Geto-dacii din bazinul superior si mijlociu al raurilor Dambovita si Ialomita", este importanta prin faptul ca valorifica cercetari locale, periegheze si studii elaborate in urma unor descoperiri numismatice sau ceramice, aducand in discutie importanta asezarilor din aceasta zona, stiut fiind faptul ca aceasta zona a constituit cea mai favorabila cale de comunicatii dintre regiunea sud-dunareana si zona nord carpatica.
Semnificativ este faptul ca in zona cursurilor Dambovita Ialomita, sunt semnalate descoperiri monetare, cuprinzand tezaure si monede izolate, ce contin emisiuni monetare grecesti, macedonene, romane si locale, fiind asociate cu alte vestigii arheologice, materializate in descoperiri ce includ materiale ceramice, obiecte de podoaba, unelte, arme, obiecte de uz casnic.

Nr. pag: 112

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.045 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.