Geografie, manual pentru clasa a IV-a 2021, Manuela Popescu, INTUITEXT

Geografie, manual pentru clasa a IV-a 2021, Manuela Popescu, INTUITEXT
PRP: 39,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 35,91 lei
Diferență: 3,99 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2021

DESCRIERE

Manualul de geografie de clasa a IV-a se bazeaza pe experienta concreta a elevului in orizontul sau si pe realitatea cotidiana. Abordarea este diversa, fiind prevazute continuturi monodisciplinare si interdisciplinare, prin conexiuni cu stiintele naturii, matematica, istoria.

Manualul propune diverse activitati de invatare:

exercitii de localizare empirica a elementelor din orizontul imediat;

compararea elementelor din realitate si a celor reprezentate pe harta;

masurarea unor distante existente intre puncte de reper;

identificarea unor reprezentari cartografice;

recunoasterea unor elemente ale spatiului geografic local.

Prin activitatile sugerate, manualul de geografie are, pe langa functia sa fireasca, informativa si formativa, un plus de valoare ce rezida din contextualizarea invatarii, ancorarea ei in realitatea vietii si societatii in care elevul devine parte activa. Activitatile de invatare plaseaza elevul in conditiile naturale ale vietii, determinate de motivatii si atitudini adecvate in raport cu particularitatile psihologice si cu mediul apropiat.

Manualul Intuitext contribuie la optimizarea procesului de predare-invatare-evaluare. De asemenea, acesta le ofera elevilor posibilitatea dobandirii unei experiente sociale constructive bazate pe cooperare si colaborare in rezolvarea problemelor vietii.

Lectia de predare are sectiuni corespunzatoare momentelor lectiei in situatia de predare-invatare centrata pe elev (observare/amintire care implica elevul prin sarcini, prezentarea notiunii treptat, bazat pe cunostintele anterioare, pe cat posibil experimental sau aplicat, corelat cu viata reala si cu exemple relevante pentru experienta de viata a elevului, punctarea definitiei si evidentierea cuvintelor-cheie, sarcini pentru fixarea notiunii, concluzii).

Lectia de recapitulare contine sarcini care fixeaza notiunile prezentate in unitate, combina conceptele in exerctii si probleme si pregateste lectia de evalaure.

Lectia de evaluare contine proba de evaluare – itemi formulati astfel incat sa evaluaeze deprinderea competentelor de interes abordate in unitatea de invatare, sa se poata concentra pe rezolvare, nu pe modul in care ofera raspunsul. Lectia de evaluare contine si o grila de autoevaluare.

Varianta digitala interactiva este conceputa intr-o forma atractiva, in maniera moderna, fara dificultati in aplicare si exploatare. Este similara variantei tiparite a manualului, prin respectarea continutului stiintific, ordinii temelor si stilului grafic.

 

Autori: Manuela Popescu, Stefan Pacearca
Numar pagini: 120
Format: 12x26
Anul aparitiei: 2021

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0919 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.