Geografia romaniei. Manual pentru clasa a VIII-a

Geografia romaniei. Manual pentru clasa a VIII-a
-20%
Preț: 21,60 lei
27,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2020

DESCRIERE

Manualul, ca suport de studiu al Geografiei Romaniel, este un instrument de lucru deosebit de util, deoarece activitatile de invatare propuse te vor ajuta sa iti formezi noi competente si iti vor dezvolta capacitatea de analiza si sinteza.

Este accesibil nivelului minim si mediu de pregatire, dar are si continuturi cu caracter stimulativ (Vreau sa stiu mai mult, Stiai ca...). Prin problemele geografice propuse vei fi incurajat sa iei decizii motivante, sa anal izezi si sa gasesti modalitati de aplicare a celor invatate (Analizeaza, Argumenteaza, Explica, Dezbate).

Unele continuturi au fost abordate din perspectiva interdisciplinara si transdisciplinara, realizandu-se corelatii cu informatii deja cunoscute prin studierea altor discipline: istorie, matematica, limba si Iiteratura romana, biologie, fizica, chimie, informatica si TIC.

In cuprinsul manualului vei descoperi o diversitate de aplicatii, tehnici de evaluare/ autoevaluare traditionale si alternative, adaptate diferitelor situatii educationale.

Manualul utilizeaza forme variate de prezentare a informatiei: diferite tipuri de harti, gra-fice, o diversitate de imagini sugestive cu rolul de a exemplifica notiunile geografice din text.

Pentru realizarea unor activitatideinvatare poate fi folosit lucrul in echipa, care presupune i mplica rea ta activa, indepl inirea unor roluri specifice in grupul de lucru si cooperarea. Pentru realizarea proiectelor propuse, vei fi pus in situatia de a argumenta, de a formula intrebari, de a elabora ipoteze, de a analiza date, de a lua decizii, de a propune metode de rezolvare a problemelor din viata cotidiana, de a identifica solutii si de a rezolva situatii-problema. Toate acestea vor contribui la constientizarea faptului ca notiunile invatate isi vor gasi ulterior utilitatea.
Prin modul de organizarea informatiei, manualul este usor de folosit.

Lectiile au urmatoarea structura: Amintesteli, Analizeaza harta/ textul/ graficul, Retine, Aplica

Lectiile cuprind:

• material grafic si cartografic (Analizeaza harta/graficul, Precizeaza, Raspunde intrebarilor);
• Dictionar, pentru explicarea termenilor noi;
• informatii suplimentare (Vreau sa stiu mai mult, Stiai ca...);
• sinteza lectiei - Retine;
• exercitii si aplicajii diverse (Aplica, Proiect, Dezbatere, Chestionar, Portofoliu).

Capitolele se finalizeaza cu Recapitulare si Autoevaluare.

Manualul de geografie pentru clasa a VIII-a a fost conceput tinand cont de prevederile programei scolare in vigoare (nr. 3393/28. 02. 2017).


Autori: Catalin Sandulache, Mihaela Rascu, Iulian Sandulache
Anul aparitiei: 2020
Numar pagini: 136
Format: 21x29

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.073 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.